Δεν υπάρχει “διαβολικό” σχέδιο Ισπανίας και Πορτογαλίας κατά της Ελλάδος
Πολιτική

Δεν υπάρχει “διαβολικό” σχέδιο Ισπανίας και Πορτογαλίας κατά της Ελλάδος

Mε έναν κάπως ειρωνικό τόνο, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προσπάθησε να διαλύσει τα σύννεφα μεταξύ της Αθήνας της Ιβηρικής, λέγοντας ότι οι πρωθυπουργοί Ισπανίας και Πορτογαλίας «δεν έχουν “διαβολικό σχέδιο” για να νικήσουν τον Τσίπρα».

Μαδρίτη και Λισαβόνα είχε διαμηνύσει τη δυσφορία τους για τις πρόσφατες αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη στάση που κράτησαν οι δύο χώρες στις διαπραγματεύσεις σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός είχε περάσει την Κυριακή στην αντεπίθεση, λέγοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να «κατασκευάσει εχθρούς στο εξωτερικό» και διαπιστώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει «προκαλέσει απογοήτευση» στο εσωτερικό, για την οποία, όπως είχε πει, «δεν ευθύνεται η Ισπανία, αλλά το ότι ο Αλ.Τσίπρας είχε δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει».

Μιλώντας στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο συνάντησής του στο ισπανικό πρωθυπουργικό μέγαρο με τους πρωθυπουργούς Ισπανίας και Πορτογαλίας και τον Γάλλο πρόεδρο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έκανε αναφορά στο ζήτημα σε «τόνο συμφιλίωσης».

«Δεν έχω διαπιστώσει ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν διαβολικό σχέδιο για να νικήσουν τον Τσίπρα» είπε, σύμφωνα με την El Pais, ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Εάν είχα διαπιστώσει ότι ο Μαριάνο [Ραχόι] και ο Πέδρο [Πάσους Κοέλιου] έκαναν κάτι τέτοιο, θα είχε δράσει, αλλά δεν ήταν έτσι τα πράγματα» είπε.

«Για την Ελλάδα πρέπει να μιλάμε όλοι με πολύ σεβασμό, πρέπει να σεβόμαστε την αξιοπρέπεια αυτού του μεγάλου έθνους» είπε επίσης ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει».

Την ενόχλησή του επανέλαβε ο Μαριάνο Ραχόι: «Υπήρξε μία κατηγορία σε βάρος μου που δεν μου άρεσε, ότι προσπαθούσαμε να αλλάξουμε την ελληνική κυβέρνηση, πρέπι όμως να κοιτάζουμε στο μέλλον» είπε.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ξανά, ως μήνυμα προς την Αθήνα, ότι «το κλειδί είναι να τηρούμε όλοι τις δεσμεύσεις μας». «Θέλω να επιτύχει η Ελλάδα, και επιθυμώ για τον ελληνικό λαό ό,τι και για τους πολίτες της χώρας μου» είπε, λέγοντας πως «τώρα υπάρχει μία συμφωνία στο Eurogroup που πρέπει να τηρηθεί».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet