Δεν υπάρχει 3ο μνημόνιο…
Πολιτική

Δεν υπάρχει 3ο μνημόνιο…

Η Ευρωζώνη δεν κάνει καθόλου προετοιμασίες και για τρίτο σχέδιο διάσωσης -και συνεπώς και τρίτο μνημόνιο- για την Ελλάδα και θα το εξετάσει μόνο αν ζητηθεί ρητά από την Αθήνα, κάτι ωστόσο που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος την Πέμπτη 27 Μαρτίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αντ΄ αυτού, η Ευρωζώνη επικεντρώνεται επί του παρόντος στο χρονοδιάγραμμα και το μέγεθος των καθυστερούμενων εκταμιευμένων δόσεων των δανείων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τα δύο πρώτα πακέτα διάσωσης, είπε ο αξιωματούχος .

Τον Φεβρουάριο 2014, γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Βερολίνο προετοιμάζεται για την πιθανότητα η Ευρωζώνη να πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα με ένα επιπλέον δάνειο από 10 δισ. έως 20 δισ. ευρώ. Εντούτοις, η πηγή αυτή σε ερώτηση εάν υπάρχουν σχέδια για νέα χρηματοδότηση στην Ελλάδα το 2015 και το 2016, απάντησε: «Μέσα στους κύκλους μας δεν υπήρξε απολύτως καμία τέτοια συζήτηση, το πρόγραμμα για τώρα είναι μέχρι το τέλος του 2014».

Όσον αφορά στην επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές σχολίασε πως «δεν μπορώ να κρίνω, ειλικρινά, ποιες θα είναι οι συζητήσεις των ελληνικών αρχών όταν κοιτάξουν τα επιτόκια της αγοράς και αισθανθούν υποχρεωμένες ή ελεύθερες να αρχίσουν την οικοδόμηση μιας καμπύλης αποδόσεων μέσω διαδοχικών τοποθετήσεων ομολόγων. Κάτι που μπορεί ενδεχομένως -λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το περιβάλλον- να αρχίσουν όχι στο πολύ μακρινό μέλλον».

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet