Κορυφώνονται οι διεργασίες ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Κορυφώνονται οι διεργασίες ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης

Σε θέσεις μάχης μπαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του ενδεχόμενου να ζητήσει ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μετά τις 20 Αυγούστου. Με ορατή την πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης, κορυφαία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας επιχειρούν να απορρίψουν εκ των προτέρων το «παιχνίδι των ευθυνών» που εκτιμάται ότι θα διαδραματιστεί στη συνέχεια.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας, ο Θανάσης Πετράκος τόνισε: «Δεν έχουμε σκοπό να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά θέλουμε να τη βγάλουμε από τον μνημονιακό δρόμο».

Ανάλογη δήλωση έκανε την ίδια ώρα στον ΣΚΑΙ ο Στάθης Λεουτσάκος. «Σήμερα δεν μπορείς να απαντήσεις στα προβλήματα που υπάρχουν με το να απευθύνεσαι εκβιαστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΄όχι΄» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει από τους βουλευτές που ψήφισαν ΄όχι΄ σε ένα νέο μνημόνιο».

Ο κ. Λεουτσάκος έκανε λόγο για «μεγάλη στροφή έξω από το προγραμματικό πλαίσιο που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε πολλές φορές ότι «ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες», καθώς και ότι «το μνημόνιο δεν μπορεί να αποτελέσει ενοποιητική βάση για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση κακώς υπέγραψε και θα πρέπει σύντομα να πάρει αποστάσεις από αυτό που υπέγραψε» τόνισε ο κ. Λεουτσάκος και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να καταργήσει μνημόνια και όχι να ψηφίσει μνημόνια».

Ακομη κι αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, οι εκλογές είναι η μοναδική λύση που θα πρέπει να προκριθεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5.

«Είναι αναγκαίο να υπάρξουν διαδικασίες, μετά από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, άρα η ψήφος εμπιστοσύνης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε.

Τόνισε, πάντως, ότι αυτή η διαδικασία πρέπει σε κάθε περίπτωση να οδηγήσει στην ανανέωση της εντολής που έχει η κυβέρνηση από τους πολίτες.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet