Νέες ποινές για τον Άκη
Πολιτική

Νέες ποινές για τον Άκη

Ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνων, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε κατά πλειοψηφία (3-2) το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Ακη Τσοχατζόπουλο για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και του επέβαλε επίσης χρηματική ποινή 210.000 ευρώ. Το ελαφρυντικό είχε προτείνει να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο η εισαγγελέας.

Πρωτοδίκως ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων χωρίς κανένα ελαφρυντικό, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια και χρηματική ποινή 520.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Κατερίνα Πιστόλη ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για δεύτερη φορά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος που κατηγορείται για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες: «Προέβη ηθελημένα στη μη δήλωση του ακινήτου για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων», είπε η εισαγγελέας.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για την υπόθεση των εξοπλιστικών, επιχείρησε την Τετάρτη 2 Απριλίου στην απολογία του να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση για την υπόθεση του πόθεν εσχες όπου του είχε επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών, χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αποφασίσει και τη δήμευση του νεοκλασικού ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στην απολογία του ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε άγνοια νομού και κατήγγειλε και πάλι ότι υπήρξε θύμα «μιντιακών συμφερόντων» ενώ ισχυρίστηκε ακόμη πως δεν γνώριζε ότι στο επίμαχο πόθεν έσχες έπρεπε να δηλώσει το πολυσυζητημένο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet