Νέο πολιτικό σχηματισμό δημιουργεί ο Π. Λαφαζάνης
Πολιτική

Νέο πολιτικό σχηματισμό δημιουργεί ο Π. Λαφαζάνης

Ανεξάρτητο πολιτικό σχηματισμό, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα», συγκροτούν 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι οποίοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Σχετική επιστολή απεστάλη και ανεγνώσθη από το προεδρείο της Βουλής.

«Είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να καταδείξουμε όλα τα περιθώρια για κατάργηση των μνημονίων» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος.

Εάν δεν συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε η τρίτη εντολή θα δοθεί διαδοχικά στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, αφού τα δύο κόμματα έχουν τον ίδιο αριθμό βουλευτών.

Ένα βήμα πριν το νέο κόμμα

Η ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση Κ.Ο. αποτελούν το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση νέου κομματικού σχηματισμού.

Λίγη ώρα μετά την εξαγγελία των πρόωρων εκλογών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet