Πέρασε με 154 ψήφους ο Προϋπολογισμός
Πολιτική

Πέρασε με 154 ψήφους ο Προϋπολογισμός

Με 154 υπέρ, έναντι 143 κατά σε 297 παρόντες πέρασε ο προϋπολογισμός του 2019, ο τελευταίος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Υπέρ ψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 7 των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η ανεξάρτητη υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Ο Βασίλης Λεβέντης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα τον διαγράψει για την ψήφο του αυτή, καθώς αν προβεί σε τέτοια κίνηση η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων που σήμερα αριθμεί το ελάχιστο δυνατό των βουλευτών, θα διαλυθεί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαρίδης επέμεινε ότι «δεν αποχωρώ από την Ένωση Κεντρώων, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένταξής μου στον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών».

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό κράτησε περισσότερο από 50 ώρες, ενώ σ’ αυτήν μίλησαν περισσότεροι από 240 βουλευτές και 17 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την οργάνωση της διαδικασίας που επέτρεψε άνεση της συζήτησης του προϋπολογισμού στις πέντε συνεδριάσεις που έγιναν.

«Το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας βοήθησε να ολοκληρωθεί γρήγορα η ψηφοφορία. Επίσης υπήρξε μια άνετη διαδικασία ώστε να μιλήσουν όλοι όσοι ήθελαν. Ήταν μια εξαιρετικά σοβαρή διαδικασία, με άνεση χρόνου, και χωρίς να καταπιεστεί κανείς για την έκφραση των απόψεων του και προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμενόμενο.

Ο Νίκος Βούτσης ρωτήθηκε και για το επεισόδιο με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν θέλω να κάνω αναπαραγωγή ούτε αναμετάδοση. Δεν είμαι ευτυχής που έγινε όλο αυτό» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet