Πιο… κοντά στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Πολιτική

Πιο… κοντά στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και συγγενικών του προσώπων για την υπόθεση της «λίστας Lagarde», πρότεινε ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου Βασίλης Πλιώτας. Σημειώνεται ότι ο κ. Β. Πλιώτας αντικατέστησε τον κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.

Ειδικότερα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) για την υπόθεση της «λίστας Lagarde».

Παράλληλα, εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο κ. Β. Πλιώτας εισηγείται να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο και η εξάδελφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού, Μαρίνας).

Τα συγγενικά πρόσωπα βαρύνονται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Τα συγγενικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων φέρεται να έσβησε ο πρώην υπουργός από τη “λίστα Lagarde”, παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, ως συμμέτοχοι.

Η πρόταση του κ. Β. Πλιώτα έγινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει για να εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Όπως είναι γνωστό, στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά την απολογία του τον περασμένο μήνα, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Αντίθετα, μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς περιοριστικούς όρους τα συγγενικά πρόσωπα (συμμέτοχοι) του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet