Προβάδισμα 7,5 μονάδες για τον ΣΥΡΙΖΑ
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Προβάδισμα 7,5 μονάδες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα κατά 7,5 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 27,5%, η Ν.Δ. ακολουθεί με 20%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 17%.

Επίσης η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 6,5%,  το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ με 5,5% , η Ελιά 3,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%. Εκτός κοινοβουλίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,  μένουν ΔΗΜΑΡ (1%) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,5%).

Όσον αφορά στην προεδρική εκλογή το 46% απαντά πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι «η καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα», ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό κρίνει πως θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Ανεξαρτήτως προτίμησης, το 47% πιστεύει ότι κανένας υποψήφιος δεν θα συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους, ενώ μόλις το 42,5% εκτιμά πως η παρούσα Βουλή θα βρει το πρόσωπο που θα κερδίσει τη στήριξη 180 εδρών.

Η γεωγραφική κάλυψη της δημοσκόπησης είναι το σύνολο της επικράτειας και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21 – 24 Νοεμβρίου 2014.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet