Προκλητικός τίτλος της Bild: «Eυρω-τρόμος, θρίαμβος του Τσίπρα»
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Προκλητικός τίτλος της Bild: «Eυρω-τρόμος, θρίαμβος του Τσίπρα»

Για σαφή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την Deutsche Welle, επικαλούμενες τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τα exit polls.

«Ξεκάθαρη νίκη για τον αριστερό συνασπισμό του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη τα προγνωστικά των exit polls που δημοσιεύτηκαν μετά το κλείσιμο της κάλπης των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

«Ο αριστερός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα», αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel που σχολιάζει: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν: Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας αριστερής στροφής».

«Ο αριστερός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον ξεκάθαρης νίκης», γράφει η ιστοσελίδα της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η οποία προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «κόντρα στις προβλέψεις, ο Τσίπρας θα μπορέσει μάλιστα πιθανόν να κυβερνήσει χωρίς κυβερνητικό εταίρο».

«Μπροστά οι αντίπαλοι του ευρώ. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα», σημειώνει το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Στην κούρσα της τρίτης θέσης Ποτάμι και Χρυσή Αυγή

«Η αριστερά κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα», αναφέρει τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA). Επικαλούμενο τα στοιχεία του πανελλαδικού exit poll το DPA σημειώνει ότι «το αριστερό κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει 35,5% έως 39,5% των ψήφων. Οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες συντηρητικοί υπό τον Αντώνη Σαμαρά συγκεντρώνουν σύμφωνα με προγνωστικά περίπου 23% έως 27%».

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων στέκεται και στη διαφαινόμενη «μάχη» που θα διεξαχθεί για την τρίτη θέση. «Στην κούρσα για την τρίτη θέση το φιλοευρωπαϊκό κεντρώο κόμμα Το Ποτάμι και η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή βρίσκονται στα ίδια επίπεδα».

Αναφερόμενο τέλος στο ΠΑΣΟΚ, το DPA σημειώνει ότι «οι μέχρι σήμερα συγκυβερνώντες σοσιαλιστές φτάνουν(…) ηττημένοι στο 4,2% έως 5,2%».

Bild για exit poll: «Ευρω-τρόμος» μετά την μετατόπιση προς τα Αριστερά

Με τον προκλητικό τίτλο «ευρω-τρόμος, θρίαμβος του Τσίπρα» η Bild μεταδίδει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα των exit polls.

Η γερμανική Bild αναφέρει ότι η μετατόπιση προς τα Αριστερά θα μπορούσε να σημάνει μια ριζική πολιτική αλλαγή πορείας στην Ευρώπη, να σηματοδοτήσει μία κρίση μεγάλου μεγέθους και να έχει δραματική επίδραση σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να βάλει τέλος στο σχέδιο λιτότητας και καλεί για την ελάφρυνση του χρέους.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet