Π. Μπαλτάκος: Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες…
Πολιτική

Π. Μπαλτάκος: Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες…

Για το βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη, το επεισόδιο με τον γιο του στη Βουλή και την παραίτησή του μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real fm o πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Μπαλτάκος:

– Αποφάσισα να διαδραματίσω συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της Ελλάδας, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χ.Α. ‘Ελεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να αποκτήσω την εμπιστοσύνη τους.
– Η Ν.Δ. είναι παράταξη ευθύνης… είναι κεντροδεξιά παράταξη και κοντεύει να χάσει την δεξιά της πτέρυγα.
– Τον πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας, δεν τον σχολιάζω.
Ερώτηση: Εν αγνοία του πρωθυπουργού διαδραματίσατε ρόλο για το καλό της παράταξης;
– Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από τη Χρυσή Αυγή, το τι έκανα εγώ γι΄ αυτό τον λόγο δεν το ήξερε.
– Ο Κασιδιάρης με είδε στην πόρτα και μου είπε: Θέλω να σε απασχολήσω, δεν ήταν μία προγραμματισμένη συνάντηση.
– Είχα την απορία και ήθελα να μάθω τι θέλει, να δω που το πάει, γι΄ αυτό τον δέχθηκα.
– Στον Τύπο διάβασα ότι ο πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον Αθανασίου και τον Δένδια, δεν μου το είπε ο πρωθυπουργός
– Το ραντεβού είχε σκοπιμότητα και τίποτε άλλο.
– Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες πριν από αυτή και άλλες μία ή δύο μετά από αυτήν.
– Τους ανεβάζει (τη Χ.Α) η πολιτική δίωξη, έπρεπε να υπάρξει αδιαφορία για να μην διαφημίζονται.
– Δεν θυμάμαι τι έχω πει στις υπόλοιπες συνομιλίες με τον Ηλία Κασιδιάρη, ότι και να έχω πει είναι στον ίδιο «καμβά».

Ο αρεοπαγίτης Φώτης Καϊμενάκης στη θέση του Τάκη Μπαλτάκου

fotis-kaimenakisΟ Αρεοπαγίτης Φώτης Καϊμενάκης είναι ο νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο αρεοπαγίτης κ. Φώτιος Καϊμενάκης, μέχρι σήμερα πρόεδρος και επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών».

Π. Καψής για Μπαλτάκο: Εχει δημιουργηθεί μείζον θέμα – Να επανέλθει το αντιρατσιστικό

Να επανέλθει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με αφορμή την αποπομπή του Παναγιώτη Μπαλτάκου πρότεινε ο Παντελής Καψής.

Ο υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε χαρακτηριστικά: «Εχει δημιουργηθεί μείζον θέμα και πρέπει να ξεκαθαριστεί και θα ξεκαθαριστεί και πολιτικά. Όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του κ. Μπαλτάκου πρέπει να λυθούν από δω και πέρα».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να επανέλθει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, να επανέλθουν όλες οι διατάξεις που είχαν παρεμποδιστεί και η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής και της εγκληματικής οργάνωσης να πάρει και την άλλη της διάσταση τη θεσμική, την ιδεολογική και να θωρακίσουμε τη δημοκρατία. Είναι μείζον ζήτημα».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Σαμαρά θα καταθέσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος του Πάνου Καμμένου, Νότης Μαριάς.

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega, το βίντεο με την ομολογία του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου περί παρέμβασης της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης για τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, αποτελεί μείζον πολιτική ζήτημα για την κυβέρνηση.

Χθες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Ο Π. Καμμένος έκανε λόγο για συνταγματική εκτροπή και απροκάλυπτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική.

Δηλώσεις Ευτ. Κουτζαμάνη

Η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά την ανάμειξη του ονόματός της στη συνομιλία μεταξύ του Τάκη Μπαλτάκου και Ηλία Κασιδιάρη έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο. Όσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες συνομιλίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

Διαψεύδει τον Μπαλτάκο ο υπουργός Δικαιοσύνης: Καμία παρέμβαση στις διθώξεις της Χ.Α.

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων φέρεται να έχει δηλώσει ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, για φερόμενη ενόχληση του πρωθυπουργού με την μη προφυλάκιση στελεχών της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα παρέμβαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις διώξεις, προέβη μιλώντας στα Νέα του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Χ. Αθανασίου υπογράμμισε πως εντολή του Αντώνη Σαμαρά από τις πρώτες ημέρες διώξεων ήταν να μην υπάρξει οιαδήποτε ανάμιξη της κυβέρνησης στο ανακριτικό και δικαστικό έργο, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους δικαίου.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο κ. Χ. Αθανασίου απέρριψε τις εικασίες πως η υπόθεση Μπαλτάκου προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία «τρικυμία που δεν έχει ουσιαστική βασιμότητα». «Η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε πρόβλημα αν είχε οποιαδήποτε ανάμιξη» στις διώξεις της Χ.Α., εξήγησε ο κ. Χ. Αθανασίου.

Απέδωσε δε τις αντιδράσεις Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ σε απόπειρα «αποπροσανατολισμού» της κοινής γνώμης από τα τυχόν εγκλήματα της Χ.Α., και σε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από τις «ήττες» που έχει υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Σχετικά με τα κίνητρα πίσω από τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο-συνομιλίας, ο κ. Χ. Αθανασίου εκτίμησε πως ούτε ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν πίστευε ότι είχε βαρύτητα ό,τι ειπώθηκε.

Σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Η. Κασιδιάρης θα μπορούσε προ πολλού να παραδώσει το υλικό στις Αρχές, ώστε να βελτιώσει τη θέση του και των συγκατηγορουμένων του.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet