Τι είπε στην Εισαγγελία ο Τ. Μπαλτάκος
Πολιτική

Τι είπε στην Εισαγγελία ο Τ. Μπαλτάκος

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Τάκη Μπαλτάκου ενώπιον της εισαγγελέως πρωτοδικών Καλλιόπης Νταγιάντα, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι ήταν κρυφή η συνάντησή του με τον Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας ότι αυτή έγινε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με την κατάθεση, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ο κ. Τ. Μπαλτάκος είπε ότι η συνάντηση έγινε μετά τις προφυλακίσεις του αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο. Από ότι θυμάται, λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση ξανακάλεσε στο γραφείο του βουλευτές της Χ.Α. όπου τους είπε ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον μελών του κόμματος και ότι η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί πουθενά.

Χαρακτηριστικά όπως είπε, προκειμένου να αιτιολογήσει τις συναντήσεις «η κυβερνηση έπρεπε να ξέρει στρατηγικές, μεθόδους για τη Χ.Α.».

Ερωτηθείς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κ. Τ. Μπαλτάκος είπε ότι «το αίμα δεν ξεπλένεται», εννοώντας ότι όποιος φταίει πρέπει να μπει φυλακή.

Σχετικά με τη στάση του απέναντι στη Χ.Α., ο κ. Τ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι η γραμμή του ήταν να μην κάνει ήρωες την Χ.Α., χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απογορεύσεις στα συσσίτια με τις οποίες ο ίδιος ήταν αντίθετος καθώς όπως είπε «παίζοντας το θέμα της απαγόρευσης το έμαθαν 11 εκατ. Έλληνες ενώ αν δεν υπήρχε η απαγόρευση θα το μάθαιναν μόνο 200 που θα πήγαιναν».

Ερωτηθείς για την άρνησή του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επί υπουργίας Αντώνη Ρουπακιώτη, ο ίδιος απάντησε ότι «η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό από το ΄89 το συγκεκριμένο σχέδιο έθιγε τη δομή των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας με αποτέλσμα αν ίσχυε να έφερνε την αλματώδη αύξηση των ποσοστών της Χ.Α.».

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet