Στην Αθήνα στις 15 – 16 Νοεμβρίου ο Μπαράκ Ομπάμα
Πολιτική

Στην Αθήνα στις 15 – 16 Νοεμβρίου ο Μπαράκ Ομπάμα

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 15 και 16 Νοεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Η αμερικανική προεδρία ανέφερε ότι ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 15 Νοεμβρίου για να συζητήσουν την προσφυγική κρίση και τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος Ομπάμα θα μεταβεί στην Ελλάδα, τη Γερμανία και το Περού μεταξύ 14-21 Νοεμβρίου 2016.

»O Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και θα επιβεβαιώσει την στήριξή μας για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες να τεθεί η ελληνική οικονομία σε τροχιά βιωσιμότητας και να επανέλθει η ευημερία.

»Στη γενέτειρα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος θα επιβεβαιώσει την αντοχή των δημοκρατικών αξιών, οι οποίες έχουν συμβάλει τόσο πολύ στο να φέρουν ειρήνη και ευημερία στην Ευρώπη και τον ευρύτερο κόσμο.

»Επιπλέον, ο Πρόεδρος θα καταστήσει σαφή την εκτίμησή μας για την εντυπωσιακή γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι ο Ομπάμα θα βρίσκεται στην Ελλάδα το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στη Γερμανία όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια στο εξωτερικό ως Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο για το ουκρανικό και το συριακό ζήτημα, καθώς και για τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ θα πραγματοποιήσει μέσα στον Νοέμβριο επίσκεψη στο Περού.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet