Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το «ξεπάγωμα» των συζητήσεων με τους δανειστές
Οικονομία-Αγορά

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το «ξεπάγωμα» των συζητήσεων με τους δανειστές

Κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την ικανοποίηση της Αθήνας για τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τις οποίες δείχνει «ξεπάγωμα» των συζητήσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σχολίασαν ότι «το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές».

Επιτεθέμενοι στην αξιωματική αντιπολίτευση, συμπληρώνουν ότι «ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών», όπως αναφέρει το Πρακτορείο.

Εν τω μεταξύ, πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι η κυβέρνηση, αφού βάφτισε το επίδομα «13η σύνταξη στο εσωτερικό» και «εφάπαξ βοήθημα» στο εξωτερικό, αφού αναγκάστηκε να στείλει «επιστολή συμμόρφωσης», πανηγυρίζει για το αυτονόητο: «Ότι ξεκινάει μια συζήτηση για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει με επωφελείς όρους για τη χώρα».

«Είναι σαφές ότι τον κ. Τσίπρα και τη στενή παρέα του δεν τους ενδιαφέρουν η χώρα και οι πολίτες της, αλλά το πώς θα συνεχίσουν την προπαγάνδα τους για να συντηρήσουν την ολοένα συρρικνούμενη εκλογική τους πελατεία. Στον δρόμο του διχασμού θα πορευτούν μόνοι τους. Καλές γιορτές» αναφέρουν πηγές της Ν.Δ.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι είναι θετικό ότι ξαναρχίζουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, μετά την απώλεια πολύτιμου για την οικονομία, κάνοντας λόγο για «ψευτοπαλληκαρισμούς» του κ. Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση οφείλει όμως να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει μυστική διπλωματία. Ελπίζουμε η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών να μην είναι μια ακόμη πράξη ντροπής για την Ελλάδα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, σημειώνει: «Είναι θετικό ότι θα ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Πριν η κυβέρνηση όμως σπεύσει να πανηγυρίσει καλό θα ήταν να ξέρουμε και τι γράφει στην επιστολή μετανοίας και τι δεσμεύσεις ανέλαβε. Γιατί έχουμε συνηθίσει πλέον ότι οι διαπραγματεύσεις της συνοδεύονται πάντα από βαρύ λογαριασμό για τους Έλληνες».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet