Ν.Δ. και κυβέρνηση ανταλλάσσουν “πυρά” για τη διαπλοκή
Πολιτική

Ν.Δ. και κυβέρνηση ανταλλάσσουν “πυρά” για τη διαπλοκή

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ν.Δ. με αφορμή την ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, κατηγορώντας τον ότι «καθώς είναι εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης».

Με την ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «σήμερα είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα» και υποστηρίζει: «Αλήθεια είναι ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες. Και αυτό εξαιτίας, κυρίως, της ανεύθυνης και, τελικά, επικίνδυνης πολιτικής του. Ψέμα είναι όσα είπε για την εξωτερική πολιτική. Δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ τον αγνοούν. Μένει “έξω από το δωμάτιο”, ενώ την ίδια ώρα, “μέσα” άλλοι συζητούν θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας».

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στα υπόλοιπα θέματα που έθιξε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. «Ψέμα είναι ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις. Την ώρα που και τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα.

»Ψέμα είναι ότι πολεμά τη διαπλοκή. Την ώρα που αντισυνταγματικά αφαιρεί την αρμοδιότητα για τις άδειες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να την αναθέσει στην κυβερνητική του πλειοψηφία».

Επίσης αναφέρει ότι «με αντισυνταγματικές αποφάσεις, κάτω από το τραπέζι, δεν χτυπάς τη διαπλοκή» και προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας χτίζει σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του».

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει: «Ας είναι πολύ προσεκτικός ο κ. Τσίπρας, όταν μιλά για θεσμική εκτροπή. Ο ίδιος συστηματικά υπονομεύει την ανεξαρτησία των θεσμών και οικοδομεί ένα κομματικό κράτος. Κανείς πια δεν τον πιστεύει. Άλλωστε ποιον να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Ν.Δ., το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δίνει την ύστατη μάχη της για λογαριασμό της διαπλοκής» και συνεχίζει:

«Δίνει αυτή τη μάχη παριστάνοντας τον υπερασπιστή των αγροτικών συμφερόντων και υποκινώντας την αδιαλλαξία των πιο ακραίων στοιχείων. Δίνει αυτή τη μάχη παριστάνοντας τον φίλο της μεσαίας τάξης και των επαγγελματιών και κρύβοντας, όσο τουλάχιστον μπορεί, τον αληθινό θατσερικό της εαυτό.

»Δίνει αυτή τη μάχη ελπίζοντας να αποβεί η μάχη της διαπραγμάτευσης εις βάρος της κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

»Στον πυρήνα αυτής της πολιτικής βρίσκεται η απεγνωσμένη προσπάθειά τους, να κρατηθεί όρθιο το αμαρτωλό καθεστώς της ανομίας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

»Είτε το θέλουν είτε όχι, το καθεστώς αυτό τελειώνει. Ο τόπος γυρίζει, επιτέλους, σελίδα».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet