Ο σκελετός “κλειδί” για το “αίνιγμα” της Αμφίπολης
Πολιτισμός

Ο σκελετός “κλειδί” για το “αίνιγμα” της Αμφίπολης

«Ο σκελετός θα μπορούσε να λύσει το αίνιγμα του αρχαίου ελληνικού τάφου», αναφέρει η Washington Post, προβάλλοντας ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.

Την ίδια ανταπόκριση προβάλλουν αρκετές ιστοσελίδες αμερικανικών ΜΜΕ. Σχετικές αναφορές γίνονται και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Μεταξύ άλλων, καταγράφεται η επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού για την αποκάλυψη μεγάλου κιβωτιόσχημου τάφου και σκελετού νεκρού στον τύμβο της αρχαίας Αμφίπολης.

Η Αμφίπολη «κρύβει πολλά ακόμα μυστικά»

Την ανταπόκριση του Associated Press προβάλλει και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, με τον ίδιο τίτλο, τονίζοντας το ενδεχόμενο ο σκελετός «να λύσει το αίνιγμα» της Αμφίπολης. Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ο σκελετός θα μπορούσε να βοηθήσει τους αρχαιολόγους να λύσουν το αίνιγμα για το ποιος θάφτηκε στο μεγαλειώδη τάφο, γύρω στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., στο λυκόφως της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επίσης, υπενθυμίζεται, ότι στις ανασκαφές κοντά στην αρχαία Αμφίπολη, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, Έλληνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τάφο τριών θαλάμων, διακοσμημένο με μαρμάρινες Σφίγγες και νεαρές γυναίκες και με ένα μεγάλο ψηφιδωτό δάπεδο. Στα δημοσιεύματα αναφέρεται και ότι η ακριβής τοποθεσία του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου -που πέθανε στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ. και ετάφη στην πόλη της Αλεξάνδρειας, που ο ίδιος ίδρυσε στην Αίγυπτο-, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα της αρχαιολογίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet