Πάρκο σκύλων στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ
Νέα για φιλόζωους

Πάρκο σκύλων στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ

Πάρκο παιχνιδιού, εκτόνωσης και εξάσκησης για σκύλους δημιουργήθηκε στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει η διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ, ώστε να βελτιώνονται και να αναβαθμίζονται συνεχώς οι συνθήκες διαμονής των ζώων που αποθεραπεύονται ή φιλοξενούνται στο Κέντρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με συνολική έκταση 1,5 στρεμμάτων, περίπου, το πάρκο κατασκευάστηκε εντός των εγκαταστάσεων του ΔΙΚΕΠΑΖ, κάτι που επιτρέπει την εύκολη και καθημερινή πρόσβαση όλων των σκύλων σε αυτό, ενώ έχει εξοπλιστεί με μια σειρά ειδικές κατασκευές, όπως ξύλινους διαδρόμους, ράμπες ανάβασης και κατάβασης, τραμπάλες, όργανο δεξιότητας για άλματα, ποτίστρα κ.ά.

Η κατασκευή του πάρκου χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Το έργο κρίθηκε αναγκαίο από τη διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ, καθώς η πολύχρονη εμπειρία της στη διαχείριση αδέσποτων ζώων έχει δείξει ότι οι συνθήκες αναγκαστικού εγκλεισμού ενός σκύλου χωρίς ευκαιρίες άσκησης σύμφωνα με τη βιολογία του, έχει συνέπειες στην ψυχολογία και την κοινωνικοποίηση του. Με δεδομένο ότι βασικός στόχος του ΔΙΚΕΠΑΖ είναι να μπορεί να προωθεί προς υιοθεσία όσο γίνεται πιο ισορροπημένα ζώα, αυξάνοντας όσο είναι δυνατόν τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης με τους μελλοντικούς κηδεμόνες τους, το πάρκο εκτόνωσης σκύλων εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ενισχυτικά σε αυτήν την προσπάθεια.

Επίσης, ο ασφαλής χώρος του πάρκου χρησιμοποιείται για την «προπόνηση» και αποκατάσταση νοσηλευόμενων ζώων, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις ορθοπεδικού τύπου.

«Αυτό το νέο έργο θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε ακόμα καλύτερα στη μεγάλη ευθύνη περίθαλψης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet