“Έπεσαν υπογραφές” για έργα 40 εκατ. ευρώ
Περιφέρεια Αττικής

“Έπεσαν υπογραφές” για έργα 40 εκατ. ευρώ

Υπεγράφησαν σήμερα από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό συμβάσεις για επτά σημαντικά έργα σε Δήμους του Λεκανοπεδίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται περίπου στα 40 εκατ. ευρώ και καλύπτονται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Οι συμβάσεις κατασκευής αφορούν μεταξύ άλλων και στα παρακάτω έργα:

1. Αναπλάσεις – δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στην Άνω και Κάτω Πεύκη, προϋπολογισμού 3.400.000 ευρώ με χρηματοδότη από κοινοτικούς πόρους, μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΑ). Το έργο αφορά σε μια σύγχρονη αστική ανάπλαση για τους δημότες η οποία περιλαμβάνει:

  • δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας
  • διαπλάτυνση πεζοδρομίων, μέτρα για την ομαλή κίνηση των ΑμΕΑ
  • μέτρα για την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών
  • φωτισμό των δρόμων
  • αστικό εξοπλισμό δημιουργία νέων χώρων φύτευσης και άρδευση αυτών.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.

2. Βελτίωση κατά τμήματα του οδικού άξονα «Κηφισιά – Άνοιξη – Άγιος Στέφανος – Καλέτζι – Μαραθώνας», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για απολύτως απαραίτητες εργασίες συντήρησης ασφαλτικών σε ένα δρόμο, ο οποίος εξυπηρετεί τους Δήμους Κηφισιάς, Διονύσου και Μαραθώνα, είναι χαρακτηρισμένος ως «Εθνική Οδός», αποτελεί επέκταση της Λ. Κηφισίας και δέχεται σημαντική κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Σκοπός του έργου είναι η άμεση βελτίωση του οδοστρώματος και η άρση επικινδυνότητας στα τμήματα που υπάρχουν φθορές και που εγκυμονούν κινδύνους για οχήματα και ιδιαίτερα για τα δίκυκλα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σε σχετικές δηλώσεις του τόνισε:

«Η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι της Αττικής συνεργάζονται εξαιρετικά. Σχεδιάσαμε τα έργα, έγιναν μελέτες και εμείς τα υποστηρίξαμε και τα προχωρήσαμε. Κρατήσαμε τον λόγο μας και σήμερα υπογράψαμε από κοινού σημαντικά έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας και κοινωνικής πρόνοιας που είναι αναγκαία για τις τοπικές κοινωνίες. Τα έργα αυτά συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής. Οι πολίτες βλέπουν τα έργα στις γειτονιές τους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημάρχους για την άριστη συνεργασία την οποία έχουμε και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, o δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός δήλωσε:

«Σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση για ένα πολύ σημαντικό έργο, την ανάπλαση της Άνω και Κάτω Πεύκης, έργο που λύνει πολλά προβλήματα στην περιοχή, αφού συμβάλλει στην προσβασιμότητα και προστατεύει ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την αποδοχή του αιτήματος, το οποίο ήταν παλιό, από την εποχή της Νομαρχίας Αθηνών, και σήμερα γίνεται πραγματικότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet