Αναβάθμιση δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κεντρική οδό του Δήμου Αιγάλεω
Περιφέρεια Αττικής

Αναβάθμιση δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κεντρική οδό του Δήμου Αιγάλεω

Την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την «Επέκταση ηλεκτρικού δικτύου και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης», συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ με ΦΠΑ, εξασφάλισαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, με την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας, αναμένεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με παρεμβάσεις για την ενίσχυση της λειτουργικότητας μίας κεντρικής οδού του Δήμου Αιγάλεω, της Ιεράς Οδού. Στόχος του έργου είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή µέσω της ανάδειξης, προβολής και αξιοποίησης της Ιεράς Οδού, η εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και η εξοικονόμηση πόρων, η οποία, αναμένεται, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια, να ξεπεράσει το 50% με τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Αποκατάσταση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος της Ιεράς Οδού.
  • Εγκατάσταση υπόγειων γραμμών στο τμήμα από τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αγίας Άννης, όπου το δίκτυο βρίσκεται αμφίπλευρα στα πεζοδρόμια της Ιεράς Οδού και όχι στη νησίδα της, όπως σε όλο το άλλο μήκος της.
  • Τοποθέτηση νέων ιστών με φωτιστικά σε θέσεις όπου υπήρχαν ιστοί και έχουν καταργηθεί για οποιοδήποτε λόγο, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σύμμετρος φωτισμός της Ιεράς Οδού.
  • Αλλαγή όλων των ακροκιβωτίων των ιστών καθώς και των καλωδίων τροφοδοσίας των φωτιστικών σωμάτων από τα ακροκιβώτια.
  • Αλλαγή όλων των φωτιστικών σωμάτων του οδοστρώματος της Ιεράς Οδού με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED.

Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αιγάλεω και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet