Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στα κοινωφελή
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στα κοινωφελή

Με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Κ. Μπάρκα, για νέες χιλιάδες απολύσεις στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσα από τα οποία στελεχώνονται οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Την πρόθεσή της όχι μόνο να διαιωνίσει, αλλά και να διευρύνει το καθεστώς ελαστικής εργασίας και ανακύκλωσης της ανεργίας με τα προγράμματα της λεγόμενης «κοινωφελούς εργασίας» σε δήμους και περιφέρειες της χώρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Εργασίας, Κ. Μπάρκα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τη δυνατότητα επέκτασης της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», ο υφυπουργός Εργασίας προανήγγειλε 30.000 απολύσεις εργαζόμενων στα κοινωφελή στους ΟΤΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί το σχετικό πρόγραμμα, καθώς δεν εμπίπτει στο καθεστώς «εξαίρεσης» όπως έγινε με τους εργαζόμενους στις προσφυγικές δομές και στην αντιπυρική προστασία. Οι εν λόγω προσλήψεις δεν… άπτονται «άμεσων και ανειλημμένων αναγκών» όπως είπε χαρακτηριστικά, λες και η αποκομιδή απορριμμάτων, ο οδοκαθαρισμός ή η φροντίδα του πράσινου δεν είναι πάγια ανάγκη για κάθε δήμο και περιφέρεια. Ωστόσο εξαγγέλθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για Β κύκλο του προγράμματος, με νέες χιλιάδες ελαστικές θέσεις εργασίας.

Η πολιτική της κυβέρνησης που πιστά υλοποιεί και η διοίκηση Δούρου και με την οποία ταυτίζονται Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. και οι εκπρόσωποί τους στην περιφέρεια Πατούλης και Σγουρός, ουσιαστικά ανακυκλώνει την ανεργία, αυξάνει την ελαστική εργασία και τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, καταργεί τη μόνιμη και σταθερή εργασία, αυξάνει την εντατικοποίηση και τους θανάτους εργατών.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των εργαζόμενων στα κοινωφελή για κατάργηση των απολύσεων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ελαστικά εργαζόμενων και μαζικούς διορισμούς στοΔημόσιο, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ζουν αξιοπρεπώς από την εργασία τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet