Αποδοκιμάζει τους χαρακτηρισμούς Γ. Καραμέρου η ΠΕΔ Κεντρ. Μακεδονίας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Αποδοκιμάζει τους χαρακτηρισμούς Γ. Καραμέρου η ΠΕΔ Κεντρ. Μακεδονίας

Έγγραφη διαμαρτυρία εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας αποδοκιμάζοντας χαρακτηρισμούς του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου για αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ):

«Στη βάση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ για αντιθεσμική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε έγγραφη διαμαρτυρία αποδοκιμάζοντας τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του αντιπεριφερειάρχη σε βάρος των αιρετών.

Το κείμενο της αποδοκιμασίας εστάλη στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, στις ΠΕΔ της χώρας και στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας».

Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στην έγγραφη διαμαρτυρία της, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Λάζαρος Κυρίζογλου, σημειώνει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, με έκπληξη και λύπη έλαβε γνώση του περιεχομένου των δηλώσεων του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος, με αφορμή συνέντευξη Τύπου δημάρχων της Αττικής, σχετικής με υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής Συνδρομής, εξετράπη, αυτοδιοικητικός ων, σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρος γενικά όλων των συναδέλφων του αυτοδιοικητικών του πρώτου βαθμού («κύριοι, το πάρτι τελείωσε», «με παλιές γνωστές μεθοδεύσεις», «χάνουν την κουτάλα», κ.ά.).  

Το Δ.Σ. επισημαίνει πως τέτοιου είδους συμπεριφορές αποτελούν διαλυτικούς παράγοντες για την ενότητα της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού και αμαυρώνουν, αναίτια, άδικα και αψυχολόγητα, συνολικά, τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.                                   

Εκφράζοντας την αποδοκιμασία και την αγανάκτησή μας για το συντελεσθέν ηθικό και θεσμικό ατόπημα, αναμένουμε από τον συνάδελφο αντιπεριφερειάρχη να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του, και από την ΕΝΠΕ να αναλάβει, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, πρωτοβουλίες, που θα αποδεικνύουν πως τέτοια ατυχή περιστατικά αποτελούν «εξάρσεις» μεμονωμένες (και απομονωμένες), και καταδικαστέες από το σύνολο της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε την έγγραφη διαμαρτυρία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet