“Αυλαία” και πάλι στο αρχαίο θέατρο Θορικού
Περιφέρεια Αττικής

“Αυλαία” και πάλι στο αρχαίο θέατρο Θορικού

Το αρχαίο θέατρο Θορικού λειτουργεί ξανά με την οργάνωση συναυλίας από την ΚΑΜΕΡΑΤΑ – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς διακεκριμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα σήμερα, Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, στις 18.:30, κι εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορτασμών για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του Νεότερου Λαυρίου.

Η επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου Θορικού αποτελεί ένα ακόμη συγκεκριμένα βήμα στο πλαίσιο της αποτελεσματικής συνέργειας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού.

«Η σημασία της σημερινής εκδήλωσης είναι διπλή. Πρώτον, σηματοδοτεί την επαναλειτουργία ενός κορυφαίου χώρου πολιτιστικής κληρονομιάς. Και δεύτερον, αποδεικνύει ότι μπορούν δύο φορείς του δημοσίου, η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Πολιτισμού, να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και παραγωγικά, χωρίς μεγαλοστομίες. Η περίπτωση του θεάτρου Θορικού αποτελεί άλλο ένα απτό παράδειγμα της αποτελεσματικής συνέργειας της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισμού», παρατήρησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. «Αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των ΄παράπλευρων απωλειών΄ της κρίσης. Αντιθέτως συνιστά τη sine qua non προϋπόθεση για την ανάταξη του τόπου», συμπλήρωσε η ίδια.

Η σημερινή εκδήλωση διοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού, την περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet