Γ. Σγουρός: Η φωτιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου «σιγοκαίει» κυβέρνηση & Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η φωτιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου «σιγοκαίει» κυβέρνηση & Περιφέρεια Αττικής

Για σοβαρές καθυστερήσεις στο θέμα της αποκατάστασης του καμένου Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στον Ασπρόπυργο, που πριν από δύο χρόνια έπνιξε την Αθήνα στο τοξικό νέφος, εγκαλεί κυβέρνηση και διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ο τέως περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:

Η φωτιά στο ΚΔΑΥ που «καίει» Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Περιφέρεια Αττικής είχαν σπεύσει τότε να εξαγγείλουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ είχε διατεθεί ποσό ύψους 5.000.000,00 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.

Ωστόσο δύο χρόνια μετά, η φωτιά στο ΚΔΑΥ σιγοκαίει -όπως και οι ευθύνες- και οι εγκαταστάσεις παραμένουν ως έχουν, αφού η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται ακόμη στο στάδιο εκπόνησης της σχετικής τεχνικής έκθεσης.

Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάτω από τους σωρούς των αποβλήτων εστίες φωτιάς αναφέρεται στην με αρ. 1742/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας που εξέτασε αίτημα παράτασης που υπέβαλε η εταιρεία που ανέλαβε την εκπόνηση της τεχνικής έκθεσης. 

Απόσπασμα της με αρ. 1742/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής

Όλα αυτά βεβαίως εκθέτουν πλήρως, τόσο την κυβέρνηση που με τις 244/14-7-2015 και 383/24-5-2016 αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος προέβλεπε ολοκλήρωση των διαδικασιών αποκατάστασης στα καμένα από τον Δεκέμβριο του 2015 και μετά από τον Δεκέμβριο του 2016 (ακολουθεί το σχετ. χρονοδιάγραμμα), όσο και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Το αρχικό και το τροποποιημένο χρονοδιάγραμμα των μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης στο καμένο ΚΔΑΥ σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρ. Δούρου, λίγες μέρες μετά τη φωτιά, διατυμπάνιζε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με το γνώριμο πια ύφος, «ήμασταν παρόντες στην κρίση. Και είμαστε παρόντες και την επόμενη ημέρα της καταστροφής». Το πόσο παρόντες φάνηκε εκ του αποτελέσματος…

«Η Δυτική Αττική χόρτασε από κροκοδείλια δάκρυα, το περιβάλλον από αυτόκλητους σωτήρες και οι πολίτες από υποσχέσεις και διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα. Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής στο θέμα του καμένου ΚΔΑΥ έχουν επιδείξει ανεπίτρεπτη ολιγωρία» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Σγουρός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet