Γ. Σγουρός: «Κλείνει ο ΧΥΤΑ Φυλής, εάν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας»
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: «Κλείνει ο ΧΥΤΑ Φυλής, εάν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας»

Σε διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής θα προχωρήσει ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, εάν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας του χώρου, όπως αναφέρεται στο ακόλουθο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύνδεσμος.

Κλείνει επ΄ αόριστον ο ΧΥΤΑ Φυλής εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του χώρου από την ΕΛΑΣ

Στη διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και διασφάλισης της λειτουργίας του χώρου από την ανεξέλεγκτη είσοδο τρίτων, προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Όπως αναφέρει ο κ. Γ. Σγουρός σε επιστολή του προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουνίου ομάδα αθιγγάνων λιθοβόλησε μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες προώθησης των απορριμμάτων προκαλώντας ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του χειριστή.

«Έχουμε επισημάνει και έχουμε αναδείξει σε όλους τους τόνους τα προβλήματα που προκαλούνται κάθε μέρα στον ΧΥΤΑ από την είσοδο αυτών των ατόμων. Οι εργασίες της υγειονομικής ταφής δεν μπορούν να γίνουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να παίζουμε κορώνα γράμματα ούτε την ασφάλεια των εργαζομένων μας, ούτε την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων αυτών που ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια και δίπλα σε βαρέως τύπου μηχανήματα και απορριμματοφόρα. Θα θρηνήσουμε θύματα. Ο ΧΥΤΑ είναι δημόσιος χώρος και πρέπει να προστατευθεί η νομιμότητα και απρόσκοπτη λειτουργία του» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Σγουρός.

Σημειώνεται ότι ο ΕΔΣΝΑ κατόπιν συνεργασίας και υποδείξεων της ΕΛΑΣ έλαβε σημαντικά μέτρα ενίσχυσης της περίφραξης του ΧΥΤΑ Φυλής, όμως από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια τόσο μεγάλης έκτασης παρανομία.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet