Γ. Σγουρός: Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του για το αδιέξοδο με τα απορρίμματα στην Αττική
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του για το αδιέξοδο με τα απορρίμματα στην Αττική

«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» τονίζει ο τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, για το «αδιέξοδο», όπως το χαρακτηρίζει, αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική.

Με αφορμή αυστηρή προειδοποίηση της Ε.Ε. για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Γ. Σγουρός κάνει λόγο για «τραγική απόφαση» της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, για μη κατασκευή νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, χάνοντας, όπως επισημαίνει, 400 εκατ. ευρώ από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, Γ. Σγουρού:

Σήμα κινδύνου από την Κομισιόν για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής – Περί άλλων τυρβάζει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

Το αδιέξοδο που βρίσκεται ante portas στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η απάντηση που έδωσε η Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Ν. Χουντή.

Σύμφωνα με την απάντηση της Κομισιόν «λαμβανομένης υπόψη της ποσότητας των απορριμμάτων που παράγονται στην Αττική, οι σοβαρές καθυστερήσεις στην προετοιμασία και την εφαρμογή των έργων διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική· μέχρι στιγμής δεν έχουν εγκριθεί έργα γι΄ αυτές τις βασικές υποδομές, με εξαίρεση ένα έργο για τα Κύθηρα, ύψους 4 εκατ. ευρώ», ενώ σε άλλο σημείο της απάντησης επισημαίνεται ότι «οι ελληνικές αρμόδιες Αρχές είναι άμεσα υπεύθυνες για την κατάλληλη αντιμετώπιση και την αποφυγή καταστάσεων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον».

Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής και τις τακτικές επισημάνσεις της παράταξής μας, η απάντηση της Κομισιόν δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία.

Από την τραγική απόφαση της κ. Δούρου περί ακύρωσης των ώριμων διαγωνιστικών διαδικασιών τον Νοέμβριο του 2014, οπότε διεγράφη μεμιάς για παλαιολιθικές ιδεοληψίες κάθε πρόοδος που είχε συντελεστεί για την κατασκευή νέων μονάδων επεξεργασίας χάνοντας 400 εκατ. ευρώ από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια, μέχρι και σήμερα δεν έχει συντελεστεί καμία απολύτως πρόοδος.

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εγκλωβισμένη στις ανέφικτες προεκλογικές εξαγγελίες της, στον κατά φαντασία σχεδιασμό της και επιδεικνύοντας πρωτοφανή ανευθυνότητα, οδηγεί την κατάσταση σε αδιέξοδα που φαντάζουν αδιανόητα για την Αττική του 21ου αιώνα, αφού αντί αύξησης της ανακύκλωσης εξαντλείται και ο τελευταίος χώρος υγειονομικής ταφής.

Από την πλευρά μας έχουμε ενημερώσει εγγράφως για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet