Γ. Σγουρός: Χωρίς πιστοποιητικό συμμόρφωσης οι 28 από τις 34 παιδικές χαρές του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Γ. Σγουρός: Χωρίς πιστοποιητικό συμμόρφωσης οι 28 από τις 34 παιδικές χαρές του Δήμου Αμαρουσίου

«Ανοικτή πληγή αποτελούν οι παιδικές χαρές στο Μαρούσι, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο βόμβα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου προς τον δήμαρχο», υποστηρίζει η παράταξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο που συντάχθηκε μόλις πριν από ενάμιση μήνα:

  • οι 28 από τις 34 παιδικές χαρές του Δήμου δεν διαθέτουν σε ισχύ πιστοποιητικό συμμόρφωσης,
  • οι 33 από τις 34 δεν διαθέτουν βεβαίωση καταλληλότητας από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου.

Η παράταξη επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, όπως αποτυπώνεται στις υπ’ αριθ. πρωτ. 28492/2009 (Β ́931) και 27934/2014 (Β ́2029) αποφάσεις, όλες οι παιδικές χαρές που ανήκουν σε ΟΤΑ πρέπει να έχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές.

Κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου, ο οποίος οφείλει να τηρεί το θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν οι προαναφερθείσες αποφάσεις, προκειμένου να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, όποτε ο οικείος Δήμος κρίνει ότι μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει ο ίδιος άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο, λέει η παράταξη, όπως προκύπτει από το έγγραφο-«βόμβα» της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος η συντριπτική πλειονότητα των παιδικών χαρών στο Μαρούσι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης, ενώ λίαν προσφάτως (12/5) υπήρξαν καταγγελίες για τραυματισμό παιδιού σε παιδική χαρά (στη θέση Ψαλίδι).

«Τα παραπάνω αφήνουν ηθικά και πολιτικά έκθετη τη διοίκηση Πατούλη που, μετά τις αποκαλύψεις για τα οικονομικά του Δήμου, με τα υπέρογκα δάνεια και τη σκανδαλώδη ρύθμιση χρεών σε 166 χρόνια, αποδεικνύεται ότι έχει επιδείξει αδράνεια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση και προσθέτει:

«Ο κ. Πατούλης, που τάζει στους πάντες τα πάντα, που υπόσχεται ότι θα κάνει την Αττική Μανχάταν, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ορθά τις παιδικές χαρές του Δήμου του και να διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών.

»Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκεια της διοίκησής του, που εάν σε επίπεδο Δήμου είναι τόσο εμφανής, σε επίπεδο Περιφέρειας μπορεί να αποβεί καταστροφική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet