Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για COVID-19 από Περιφέρεια και ΙΣΑ στο ΚΕΣΥ  Αιγάλεω
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για COVID-19 από Περιφέρεια και ΙΣΑ στο ΚΕΣΥ Αιγάλεω

Στο πλαίσιο των στοχευμένων επιδημιολογικών ελέγχων για την Covid-19 που πραγματοποιούνται προληπτικά και σε δομές εκπαίδευσης της Αττικής, τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ διενήργησαν τη Δευτέρα 21/9 ελέγχους στο προσωπικό του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) στο Αιγάλεω, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Τον περιφερειάρχη, ο οποίος συνοδευόταν από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο σε θέματα Παιδείας, Χ. Αλεξανδράτο, υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΣΥ η προϊσταμένη Ελένη Τρίγκα.

Το προσωπικό των ΚΕΣΥ απαρτίζεται από εξειδικευμένους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και άλλους, οι οποίοι έχουν ως αποστολή, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς τους, για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου, αλλά και τη συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ο κ. Πατούλης επόπτευσε τη διαδικασία διενέργειας των ελέγχων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο τους.

Οι λήψεις ρινοφαρυγγικών δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR.

Σε σχετική δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα βρεθήκαμε εδώ στο ΚΕΣΥ στο Αιγάλεω με στόχο να φροντίσουμε τους εκπαιδευτές, τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν για τα παιδιά μας, διενεργώντας προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους με τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την Covid-19. Πιστεύω ότι η προσπάθεια, την οποία συνεχίζουμε και στις δομές της παιδείας, μόνο όφελος έχει για τους εκπαιδευτικούς και για τα παιδιά μας.

Επικεντρώνουμε τους προληπτικούς ελέγχους σε δομές εκπαίδευσης, καθώς αυτή την κρίσιμη υγειονομικά περίοδο η προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών, είναι νευραλγικής σημασίας».

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι στοχευμένη και γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, αλλά και με το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, όπου τα δείγματα εξετάζονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet