Δύναμη Ζωής: Θετικό γεγονός η συνέχιση του προγράμματος διάθεσης ειδών από λαϊκές αγορές
Περιφέρεια Αττικής

Δύναμη Ζωής: Θετικό γεγονός η συνέχιση του προγράμματος διάθεσης ειδών από λαϊκές αγορές

Σχετικά με τη συνέχιση του Προγράμματος Στήριξης Ευπαθών Ομάδων από τις Λαϊκές Αγορές η παράταξη Δύναμη Ζωής, παράταξη της τέως περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, επισημαίνει ότι το πρόγραμμα σταμάτησε προσωρινώς, στα τέλη Ιουλίου 2019, λόγω της επικείμενης αλλαγής στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Δύναμη Ζωής επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

Αποτελεί θετικό γεγονός η συνέχιση από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής του προγράμματος διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες, το οποίο δημιουργήθηκε από τη διοίκηση της Δύναμης Ζωής, στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνέργειας με τις Ομοσπονδίες των πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών, το 2016. Τα πρώτα δύο χρόνια με προϋπολογισμό 1 εκατομμυρίου ευρώ και το 2019 με 2 εκατομμύρια. Ήδη, χάρη στο πρόγραμμα αυτό, έχουν στηριχθεί χιλιάδες δικαιούχοι, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες – μονογονεϊκές, πολύτεκνες οικογένειες, νεφροπαθείς, κ.ά.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μοναδικό στη χώρα, τμήμα του ευρύτερου πλέγματος της κοινωνικής πολιτικής της διοίκησης της Δύναμης Ζωής για όλους χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, όπως το «Ρεύμα Για Όλους», η χρηματοδότηση 55 Κέντρων Κοινότητας, Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ατόμων με Αναπηρία, Κακοποιημένων Γυναικών, Κοινωνικών Παντοπωλείων, Κοινωνικών Φαρμακείων, Συσσιτίων, κ.ά. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στη στήριξη εκείνων που δοκιμάζονται από την ανθρωπιστική κρίση και αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό λόγω του φαινομένου της φτωχοποίησης.

Στις 25 Ιουλίου 2019, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με σεβασμό στη σύνθεση που έχει προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία που προέκυψε από τις εκλογές του 2019, για να επιλυθούν σειρά διοικητικών ζητημάτων εκκαθάρισης δαπανών, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή «προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες πληρωμών των κουπονιών στις Ομοσπονδίες των πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών και η μετέπειτα επανέναρξη του προγράμματος με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής, με ίδιους ή τροποποιημένους όρους». Σύμφωνα λοιπόν με ό,τι προβλεπόταν από τη συγκεκριμένη απόφαση του ΠΕ.ΣΥ. (201/2019), η σχετική απόφαση ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή, όπως ακριβώς δηλαδή είχε αποφασίσει η διοίκηση της Δύναμης Ζωής και έτσι το Πρόγραμμα αναμένεται να συνεχιστεί, ύστερα από μικρή αναστολή, κανονικά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet