ΕΔΣΝΑ: Αναστολή διαγωνισμών και παραίτηση μελών
Περιφέρεια Αττικής

ΕΔΣΝΑ: Αναστολή διαγωνισμών και παραίτηση μελών

Να αναστείλει τους διαγωνισμούς για την κατασκευή των νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων μέχρι την εγκατάσταση της νέας διοίκησης αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σε συνεδρίασή της την Τετάρτη 11 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολουθεί, το θέμα συζητήθηκε μετά από εισήγηση του προέδρου του Συνδέσμου και περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

Ο κ. Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα θέσουν στον νέο υπουργό Εσωτερικών τις παραιτήσεις τους, καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει ο ΕΔΣΝΑ να μείνει για μήνες σε κατάσταση αδράνειας. Απαιτείται η λήψη άμεσων αποφάσεων στα θέματα της εξάντλησης του κυττάρου διάθεσης των απορριμμάτων, των απαλλοτριώσεων, της επικαιροποίησης του ΠΕΣΔΑ, των διαγωνισμών κ.λπ., οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν.

«Καλώ τη νέα Διοίκηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του Συνδέσμου. Ας περάσουμε πλέον από τη θεωρία στην πράξη. Όλες οι εξαγγελίες και οι διακηρύξεις ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν.

Η καθημερινότητα του ΕΔΣΝΑ δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορούμε από τη μία να κατηγορούμαστε εμείς για δημιουργία τετελεσμένων, αν προχωρήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια, και από την άλλη να κατηγορούμαστε, για απραξία, αν δεν κάνουμε τίποτα. Τέρμα η διγλωσσία.

Εμείς κάναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έναν αγώνα μαραθωνίου με ρυθμούς κατοστάρη. Έναν αγώνα, σε έναν τομέα, που ταλανίζεται από χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες, που λειτουργούσε για χρόνια στο σκοτάδι.

Εμείς φέραμε τη διαχείριση των απορριμμάτων από το παρασκήνιο, στο προσκήνιο. Μιλήσαμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν κρύψαμε τίποτε κάτω από το χαλί της αδιαφάνειας.

Απευθυνθήκαμε και ενημερώσαμε τους πάντες. Από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τη Δικαιοσύνη μέχρι τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές της Αττικής.

Μέσα σε λίγους μήνες, καταφέραμε κάτι που εξ αρχής φάνταζε ανέφικτο. Και την καθημερινή λειτουργία να διασφαλίσουμε και τον νέο σχεδιασμό να προχωρήσουμε.

Συμβάσεις όπως είπαν προεκλογικά κάποιοι καλοθελητές δεν έχουν υπογραφεί, ούτε έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Τώρα το βάρος της ευθύνης για το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων πέφτει στους ώμους της νέας διοίκησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Σγουρός.

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Σγουρός προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό της διετούς θητείας του στον φορέα τονίζοντας ότι «Ο δρόμος που έχει ανοίξει πλέον για τους επόμενους είναι ευκολότερος». Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  • Στο νοικοκύρεμα και την εξυγίανση των οικονομικών του Συνδέσμου. Μετά την ένταξη του φορέα στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Συνδέσμου εκμηδενίζονται.
  • Στην καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής που γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κατοίκους της περιοχής.
  • Στην απομάκρυνση στο εξωτερικό των παλαιών τεφρών του Αποτεφρωτήρα Επικινδύνων Ιατρικών Αποβλήτων. Κλείνει έτσι για τον Σύνδεσμο μια ανοικτή πληγή ετών.
  • Στην αποκατάσταση των μη λειτουργούντων ΧΑΔΑ της Αττικής που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.
  • Στην αυστηροποίηση των ελέγχων στον ΧΥΤΑ και στην ανάδειξη του ζητήματος της διαχείρισης των Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων.
  • Στην προώθηση της κατασκευής ΣΜΑ στον Ελαιώνα σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων μετά τον θετικό προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δείτε το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του προέδρου του ΕΔΣΝΑ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet