K. Μανιάτης: Χρειάζεται έλεγχο η διαφάνεια…
Περιφέρεια Αττικής

K. Μανιάτης: Χρειάζεται έλεγχο η διαφάνεια…

Εκδήλωση με θέμα «Τοπική Κοινωνία και Διαφάνεια» διοργάνωσε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία», στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε  ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ιστορία μας διδάσκει ότι για να υπάρχει ουσιαστική διαφάνεια στη δημόσια ζωή απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημοκρατική συμμετοχή του λαού στην άσκηση και τον έλεγχο της εξουσίας. Ο τόπος μας έχει ανάγκη ριζικών αλλαγών και δημοκρατικών ανατροπών στο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα και όχι απλές νομοθετικές παρεμβάσεις. Απαιτείται ενίσχυση των θεσμών και όχι απλή καταγγελία προσώπων.

»Ειδικότερα όσον αφορά στην Αυτοδιοίκηση επιχειρείται τα τρία τελευταία χρόνια, με αφετηρία και πρόσχημα την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, μια συνολική ανατροπή των εως τώρα κεκτημένων της, με αλλεπάλληλες και απροκάλυπτες νομοθετικές και διοικητικές παρεμβάσεις, που συνεπάγονται μια συστηματική και σε βάθος υπονόμευση των βασικών αρχών που αποτελούν την πεμπτουσία της.

Η ποιότητα της δημοκρατίας καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από την ικανότητα και τη βούληση της πολιτικής εξουσίας να κρατήσει σε απόσταση τη λειτουργία των οικονομικών δυνάμεων από τη διαδικασία λήψης των πολιτικών αποφάσεων».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης και Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας.

Την έναρξη της Ημερίδας κήρυξε ο υπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Μιχελάκης ενώ συντονιστής ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία» Απόστολος Αϊβαλιώτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet