Ενεργειακή αναβάθμιση σε δημοτικά κτήρια, σχολεία και στον οδοφωτισμό στη Φυλή
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ενεργειακή αναβάθμιση σε δημοτικά κτήρια, σχολεία και στον οδοφωτισμό στη Φυλή

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – αυτοτέλεια και ανάπτυξη συστημάτων ΑΠΕ δημοτικών κτηρίων, σχολικών συγκροτημάτων – οδών κ.λπ., με σκοπό την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κόστους για το δημοτικό διαμέρισμα Φυλής». Το έργο, προϋπολογισμού 2.575.505,92 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του τρόπου διαχείρισης της ενέργειας σε τοπικό επίπεδο, στη Δημοτική Ενότητα Φυλής του Δήμου Φυλής, μέσα από µια μεθοδολογία ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού, όπως η ανάπτυξη συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Μεταξύ άλλων, το έργο αναμένεται να συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των πολιτών.

Ειδικότερα, το έργο αφορά σε παρεμβάσεις σε δημοτικά κτήρια µε στόχο την εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας που θα αγγίζει το 40%, µε ταυτόχρονη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων προκειμένου να ισοσκελιστεί το ενεργειακό ισοζύγιο κατ’ έτος του κάθε κτηρίου. Συγκεκριμένα, θα αναβαθμιστούν ενεργειακά: το δημαρχείο Φυλής, το γήπεδο Φυλής, το Νηπιαγωγείο Φυλής, το Δημοτικό Σχολείο Φυλής, το Γυμνάσιο Φυλής, καθώς και το Λύκειο Φυλής.

Ακολούθως, περιλαμβάνει την αντικατάσταση του συνόλου του υφιστάμενου δημοτικού φωτισμού µε νέα συστήματα χαμηλής κατανάλωσης.

Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet