Θετικά σχόλια από “Le Monde” για τη Ρένα Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Θετικά σχόλια από “Le Monde” για τη Ρένα Δούρου

Με θετικά λόγια αναφέρεται στο πρόσωπο της νέας περιφερειάρχη Ρένα Δούρου η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde”.

“Η νέα επικεφαλής της Αττικής, Ρένα Δούρου υιοθετεί έναν συγκεκριμένο και μετριοπαθή λόγο” γράφει η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde”, που παρατηρεί επίσης ότι η νέα περιφερειάρχης Αττικής έχει γίνει “το σύμβολο της ριζοσπαστικής Αριστεράς εν δράσει, αντιμέτωπη με τη δοκιμασία της εξουσίας”.

“Η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της Περιφέρειας, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε φάση διακυβέρνησης για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας”, γράφει η Αντεά Γκιγιό, ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα.

“Η Ρένα Δούρου δημιούργησε την έκπληξη, κερδίζοντας στις 25 Μαΐου με 50,8% τον απερχόμενο pεριφερειάρχη, έναν σοσιαλιστή που είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά. ”O δύσκολος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας είναι αυτός της ευθύνης και όχι της εξουσίας και το καθήκον αυτού του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου είναι να υπηρετήσει την ανάπτυξη” δήλωσε”, γράφει η εφημερίδα.

“Ωστόσο, μπορεί η νέα περιφερειάρχης να διεκδικεί χωρίς επιφυλάξεις την κομματική της ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ετοιμάζεται να διοικήσει με πολλή σωφροσύνη”, σημειώνει η δημοσιογράφος. “Η 39χρονη υιοθετεί ένα συγκεκριμένο λόγο, αναφέρεται σε επενδύσεις – εφαλτήρια για την τροφοδότηση μίας δυναμικής ανάπτυξης, ‘δημιουργώντας πόλους δυνατοτήτων που θα συνδέουν πανεπιστήμια, νέους επιχειρηματίες και εμπορικά επιμελητήρια’. Θέλει να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία, δημιουργώντας θέση aντιπεριφερειάρχη που θα ανατρέψει τις διοικητικές διαδικασίες στο Διαδίκτυο, σκοπεύει να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πολιτιστική δράση και να αναθεωρήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων”.

Αναφερόμενη στο νέο ΕΣΠΑ, η δημοσιογράφος παρατηρεί: “Στην περίπτωση που μέρος των κονδυλίων αυτών έχει ήδη διατεθεί στη διάρκεια των τριών μεταβατικών μηνών, μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, η Ρένα Δούρου πήρε ήδη πρωτοβουλία: ΄Έστειλα επιστολή στον Γιοχάνες Χαν, επισημαίνοντάς του ότι επιφυλάσσομαι του δικαιώματός μου να αναθεωρήσω την κατανομή των κονδυλίων ανάλογα με τις δικές μου προτεραιότητες’, εξηγεί η ίδια”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet