Νέα Αρχή για την Αττική: Διάψευση δημοσιεύματος για το κόστος της τελετής ορκωμοσίας
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Νέα Αρχή για την Αττική: Διάψευση δημοσιεύματος για το κόστος της τελετής ορκωμοσίας

Ανακριβές χαρακτηρίζει δημοσίευμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, με βάση το οποίο το κόστος της τελετής ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ανέρχεται στα 28.000 ευρώ, η παράταξη του νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική επισημαίνει ότι το ποσό της εκδήλωσης ανέρχεται στα 4.779 ευρώ και το κόστος ενοικίασης του Ζαππείου ανέρχεται στα 4.790 ευρώ.

Παράλληλα, η παράταξη σημειώνει ότι σχετική διάψευση έχει κάνει και η Περιφέρεια Αττικής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νέας Αρχής για την Αττική:

Με αφορμή το περιεχόμενο αναληθούς δημοσιεύματος σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα σχετικά με το κόστος της τελετής ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Ζάππειο, για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζουμε ότι:  

Πρώτον, ουδέποτε απαιτήθηκε από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας  Αττικής να δοθεί ποσό 28.000 ευρώ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης για την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως ψευδώς αναφέρεται.

Δεύτερον, το πραγματικό κόστος της εκδήλωσης θα ανέλθει στις 4.779 ευρώ, που είναι το ποσό που ζητήθηκε από την παράταξη της νέας διοίκησης, καθώς και το κόστος ενοικίασης του Ζαππείου που ανέρχεται στις 4.790 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το ανυπόστατο δημοσίευμα διαψεύδεται και από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά: «…σημειώνουμε ότι το εγκριθέν από την Οικονομική Επιτροπή ποσό για την εκδήλωση, αφορά δαπάνες που θα βαρύνουν τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής συνολικά κατά 10.717,20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (σχετικές οι αποφάσεις 2083/2019 και 2210/2019 της Οικονομικής Επιτροπής με ΑΔΑ:9Θ877Λ7-7ΛΗ και ΑΔΑ:9Π8Λ7Λ7-Ι40). Αυτά είναι τα στοιχεία που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια κι οτιδήποτε άλλο γράφεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet