Νέες υποδομές για τη δημόσια εκπαίδευση
Περιφέρεια Αττικής

Νέες υποδομές για τη δημόσια εκπαίδευση

Μεγάλες παρεμβάσεις στον χώρο των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για 53 σημαντικά έργα, που άλλα έχουν ολοκληρωθεί και άλλα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησής τους. Έργα που δημιουργούν νέες σχολικές μονάδες και αναβαθμίζουν υπάρχουσες σε 34 Δήμους της Αττικής, ανάμεσά τους τέσσερα ειδικά σχολεία και ένα διαπολιτισμικό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων, ανέρχεται σε 131,8 εκατ. ευρώ και το ποσό των συμβάσεων έπειτα από τις δημοπρατήσεις σε 106 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2013 είχαν ήδη απορροφηθεί 81,2 εκατ. ευρώ, ποσοστό 77%, ενώ μέχρι το τέλος του προγράμματος αναμένεται να απορροφηθεί το 100% των δεσμευθέντων κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Η Περιφέρεια Αττικής δημοσιοποιεί τον αναλυτικό πίνακα για κάθε έργο, το αντικείμενό του, το προϋπολογισθέν ποσό, το ποσό της σύμβασης, το ποσοστό απορρόφησης για κάθε έργο, αλλά και τους δήμους στους οποίους εκτελούνται τα έργα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δίνοντας στη δημοσιότητα το πρόγραμμα έργων, επεσήμανε: «Ο χώρος της Παιδείας, αποτελεί προτεραιότητά μας. Η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και οι παρεμβάσεις μας, εκεί όπου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Δημοτικές Αρχές είχαν εντοπίσει προβλήματα λειτουργίας, αναβαθμίζει το επίπεδο εκπαίδευσης στην Αττική. Η δημιουργία νέων χώρων, τεχνικά άρτιων, άνετων και ασφαλών οδηγεί σε πολύ καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας αλλά και διαβίωσης, εκπαιδευτικών και μαθητών.

»Ταυτόχρονα, η ανέγερση τεσσάρων ειδικών σχολείων, αλλά και η απαραίτητη προμήθεια όλου του εξοπλισμού τους, αντιμετωπίζει θετικά και έμπρακτα το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ η κατασκευή διαπολιτισμικού σχολείου στον Δήμο Αθηναίων, δίνει την δυνατότητα πρόσβασης στην ελληνική παιδεία των παιδιών των μεταναστών.

»Όμως εκτός της αναβάθμισης της εκπαίδευσης, το μεγάλο αυτό πρόγραμμα, δημιουργεί πάρα πολλές θέσεις εργασίας, τόσο στην οικονομική δραστηριότητα, όσο και στα συναφή με αυτήν επαγγέλματα, στηρίζοντας την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας στην Αττική. Προσθέτει δε, πολύτιμους πόρους στα ασφαλιστικά ταμεία και στο Δημόσιο, σε μια εποχή που κάθε ευρώ είναι πολύτιμο.

Στην Περιφέρεια Αττικής μιλάμε με συγκεκριμένα και ορατά έργα. Έργα υποδομής και πνοής. Έργα που μας πάνε μπροστά».

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα των έργων.

Πίνακας έργων υποδομών στην εκπαίδευση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet