Ο Γ. Πατούλης στην έναρξη των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών & τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ο Γ. Πατούλης στην έναρξη των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών & τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Στην έναρξη του κύκλου των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, παρέστη ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ομιλία πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, και η κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη, η οποία θα είναι συντονίστρια και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Εορτασμό των 2.500 χρόνων.

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελούν δύο σημαντικά ιστορικά γεγονότα η βαρύτητα των οποίων ξεπερνά τα εθνικά σύνορα. Σε περίπτωση που είχαν ηττηθεί οι Έλληνες, ο εθνικός και ευρωπαϊκός χάρτης δεν θα είχε την ίδια μορφή. Με αυτοθυσία, ομοψυχία και θάρρος οι πρόγονοί μας εξασφάλισαν την ελευθερία και οριοθέτησαν τα σύνορα μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής. Οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να αναδείξουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τη βαρύτητα που σηματοδοτούν αυτά τα γεγονότα. Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχή υλοποίηση των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν σήμερα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Αττικής θα υλοποιηθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων προβολής ιστορικών περιοχών όπως είναι η Σαλαμίνα και ο Μαραθώνας».

Εθνική Επιτροπή για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων

Κατά την εκδήλωση έγινε γνωστό ότι συστήνεται Εθνική Επιτροπή που θα αναλάβει την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων. Στην Επιτροπή είναι συντονίστρια και πρόεδρος η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ενώ μέλη θα είναι οι δήμαρχοι Αθηναίων, Σπάρτης, Σαλαμίνας και Λαμίας. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν, επίσης, οι περιφερειάρχες Αττικής, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος, ενώ επικουρικό ρόλο θα έχει και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.   

Στην εκδήλωση στο Ζάππειο παραβρέθηκαν υπουργοί, πρεσβευτές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, δήμαρχοι και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet