Γ. Σγουρός: Τη διαχείριση της «καρέκλας» και όχι του Αθλητισμού προβλέπει το υπό συζήτηση ν/σ
Αθλητισμός

Γ. Σγουρός: Τη διαχείριση της «καρέκλας» και όχι του Αθλητισμού προβλέπει το υπό συζήτηση ν/σ

Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, με τις ιδιότητες του μέλους τους Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπήςς, του ισόβιου γ.γ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF), του πρώην προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και του πρώην γ.γ. Αθλητισμού, παίρνει θέση σχετικά με το υπό ψήφιση αθλητικό νομοσχέδιο.

Στην παρέμβασή του ο κ. Σγουρός αναφέρει:

Το υπό ψήφιση αθλητικό νομοσχέδιο επικεντρώνεται στην αλλαγή προσώπων και στη διαχείριση της εξουσίας και δεν προχωρά σε αλλαγές δομών και οργάνωσης του ελληνικού αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα:

Περιγράφει με ακρίβεια τα κωλύματα συμμετοχής στις διοικήσεις των ομοσπονδιών για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως ηλικίες-θητείες, με προφανή σκοπό, που άλλωστε δεν κρύβεται, να αποκλειστούν συγκεκριμένοι διοικητικοί παράγοντες. Με την ίδια ακρίβεια περιγράφει ζητήματα εκλογικής διαδικασίας, όπως συμμετοχής σε γενικές συνελεύσεις, αρχαιρεσίες.

Όμως όλα αυτά αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Το πρόβλημα στον αθλητισμό δεν είναι η αλλαγή προσώπων, γεγονός το οποίο ασφαλώς και δεν εγγυάται καλύτερη διαχείριση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Το μεγάλο έλλειμμα είναι η ανυπαρξία ενός νέου μοντέλου στρατηγικής  ανάπτυξης που θα κοιτάζει στο μέλλον και θα συνδέεται με τη βιώσιμη διαχείριση των αθλητικών φορέων, σωματείων και ομοσπονδιών.

Και εδώ δεν υπάρχει απολύτως τίποτε. Οι προθέσεις περιορίζονται στην αντικατάσταση προσώπων – εκλογικές διαδικασίες και όχι στη δημιουργία οράματος και στρατηγικής.

Άποψή μου είναι ότι η  ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, σε συνδυασμό με τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα και τους ασφυκτικούς περιορισμούς στη λειτουργία των αθλητικών φορέων, θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό περιβάλλον με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον σωματείων – ομοσπονδιών και κατ’ επέκταση της συνολικής λειτουργίας του ελληνικού αθλητισμού.

Εύχομαι να διαψευστώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet