Πώς συνέβαλε η Περιφέρεια Αττικής στο εγχείρημα επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στην Ελλάδα
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Πώς συνέβαλε η Περιφέρεια Αττικής στο εγχείρημα επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στην Ελλάδα

Η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε στο εγχείρημα για την επιστροφή έπειτα από οκτώ χρόνια στην Ελλάδα, του Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει ότι «η συμβολή αυτή είχε ως άξονες την υλοποίηση μιας σειράς έργων υποδομής, με έμφαση στο οδικό δίκτυο, καθώς και την παροχή χρηματοδότησης στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις».

«Παρείχαμε χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ για να υλοποιηθούν οι δράσεις. Τις προηγούμενες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν έργα οδοποιίας, με υψηλής ποιότητας υλικά και τοποθέτηση αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα περιμετρικά του Συντάγματος, με έμφαση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως η Λ. Αμαλίας κ.ά. Έγιναν διαγραμμίσεις και σημάνσεις. Τοποθετήθηκαν νέοι φωτεινοί σηματοδότες χαμηλής τάσεως τύπου Led (με μεταλλικά φανάρια ενισχυμένα με ειδικά κρύσταλλα, που δεν καταστρέφονται από βανδαλισμό), ενώ τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης και ανοξείδωτοι ιστοί σηματοδότησης» σημειώνει η περιφερειακή αρχή.

Όπως εξηγεί η Περιφέρεια Αττικής «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διεκδίκηση της επιστροφής της διοργάνωσης στην Ελλάδα, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συμμετείχε στις επαφές με τους διεθνείς παράγοντες προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ παράλληλα με εντολή του ξεκίνησαν με γρήγορους ρυθμούς οι προετοιμασίες και τα έργα υποδομής για τη διεξαγωγή της».

Η εικόνα της Αττικής έφτασε σε περισσότερες από 155 χώρες

Μετά το τέλος της χθεσινής (9/9) πρώτης ημέρας του Ράλλυ Ακρόπολις, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, εκ των συνδιοργανωτών της υπερ-ειδικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι προβλήθηκε με πολύ θετικό τρόπο η Αττική σε περισσότερες από 155 χώρες, τονίζοντας ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που με την οικονομική στήριξή μας και με τα έργα που υλοποιήσαμε, συμβάλαμε θετικά στην εθνική προσπάθεια.

«Προσελκύοντας διεθνούς κύρους κι αναγνώρισης διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προβάλλουν την Αττική, αλλά και υλοποιώντας έργα οδοποιίας που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 150 εκατ. ευρώ, καθώς και παρεμβάσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας πάνω από 40 εκατ. ευρώ, δημιουργούμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ασφαλείς μετακινήσεις στο δίκτυο της Αττικής. Παράλληλα, με συγκεκριμένα βήματα εντάσσουμε και νέα έργα οδικής ασφάλειας στο ΠΕΠ Αττικής της επόμενης προγραμματικής περιόδου» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet