Περιφέρεια Αττικής: Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής: Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Για «παραπληροφόρηση»«ανακρίβειες» και «ψεύδη» κατηγορεί τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια απαντά σε δηλώσεις του κ. Πατούλη ότι «ως δήμαρχος Αμαρουσίου δεν έχει λάβει από την Περιφέρεια Αττικής τα απαιτούμενα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για έργα ΕΣΠΑ γιατί η Περιφέρεια κατέθεσε τα χρήματα για έργα των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε ψηφίσει η απελθούσα κυβέρνηση» (βλέπε δημοσίευμα ΚΕΔΕ: Ζημίες έως 5 δισ. ευρώ στους Δήμους εάν δεν παραταθεί το ΕΣΠΑ).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Απάντηση στην παραπληροφόρηση εκ μέρους του προέδρου της ΚΕΔΕ

Σκόπιμα, προφανώς για λόγους μικροπολιτικής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου συγχέει πράγματα και καταστάσεις και παραπληροφορεί, με ανακρίβειες και ψεύδη, επιχειρώντας να πλήξει την Περιφέρεια Αττικής, αποδίδοντάς της ευθύνες για θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου θα όφειλε λοιπόν να γνωρίζει ότι τα έργα του ΕΣΠΑ δεν πληρώνονται από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής αλλά από τους πόρους του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ενημερώνουμε επίσης ότι για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου οι πληρωμές που έγιναν για τα έργα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής άγγιξαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Εν κατακλείδι: χρήματα δεν λείπουν από το Ταμείο της Περιφέρειας Αττικής. Εκείνο που λείπει είναι η σοβαρότητα από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet