Περιφέρεια Αττικής: Fake news σχετικά με έργα οδοποιίας στα Μέγαρα
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Fake news σχετικά με έργα οδοποιίας στα Μέγαρα

Για fake news σχετικά με έργα οδοποιίας στα Μέγαρα κάνει λόγο η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει:

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει σχετικά με έργα οδοποιίας στα Μέγαρα
Και νέο fake news στην υπηρεσία της προπαγάνδας

Σχετικά με το νέο, κατασκευασμένο fake news για δρόμο στα Μέγαρα που δήθεν ασφαλτώθηκε μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους πολίτες ότι ο Δήμος Μεγαρέων εκτελεί έργα οδοποιίας, με χρηματοδότηση, ύστερα από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για ώριμα έργα που έχει αιτηθεί ο Δήμος, καθώς έχει προσκομίσει ώριμες μελέτες για δημοπράτηση, ύστερα από έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί μεταξύ άλλων και την οικία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, δεν καθιστά τον δρόμο δευτερεύουσας σημασίας ή μη χρήζοντα επισκευής! Αν ίσχυε αυτή η λογική των αυτόκλητων “εισαγγελέων”, τότε οι πολίτες θα έπρεπε να καταδικαστούν σε… χωματόδρομους προκειμένου να μην κατηγορηθούν Δήμοι και Περιφέρειες για προνομιακή μεταχείριση πολιτικών προσώπων! “Λογική” άξια του Γκέμπελς σε βάρος των πολιτών και της αλήθειας. Πλην τίποτε από τα δύο δεν ενδιαφέρει τους προπαγανδιστές…

Ήδη βρίσκονται ενταγμένα στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και υλοποιούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεγαρέων, λόγω αρμοδιότητας, δύο έργα, προϋπολογισμού άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Και τα δύο έργα έχουν κριθεί για τη σκοπιμότητά τους τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια και μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος μέσα από την άρση επικινδυνοτήτων για την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Μεγαρέων. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • Την «Αναβάθμιση – επισκευή κεντρικών οδικών δικτύων των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων», προϋπολογισμού 1.850.000,00 ευρώ.
  • Την «Κατασκευή δρόμου στη θέση ‘Άνω Πευκενέας’ για τη διασύνδεση της επαρχιακής οδού Μαζίου (51) θέση ‘Απογιούρισµα’ µε την επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου (50) θέση ‘Παπαγιαννέικα’», προϋπολογισμού208.682,94 ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά στην αναβάθμιση και επισκευή του κεντρικού οδικού δικτύου του Δήμου Μεγαρέων όπως αναφέρεται και στον τίτλο του ενώ το δεύτερο έργο έχει ως στόχο την αποκατάσταση και ανακατασκευή του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου του Δήμου Μεγαρέων, ο οποίος συνδέει δύο επαρχιακές οδούς, με γνώμονα τη βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου καθώς και την ασφάλεια των πολιτών.

Μάλιστα πέραν των ανωτέρω, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδοτείται και άλλο έργο οδοποιίας στον Δήμο Μεγαρέων προϋπολογισμού 119.000,00 ευρώ, ύστερα από αίτημα του Δήμου και πίεση των τοπικών κοινωνιών με τίτλο «Κατασκευή βασικού κεντρικού δρόμου πρόσβασης στην περιοχή “Ντουράκο” Αλεποχωρίου Δήμου Μεγαρέων στη θέση “Λιοφάτιστα”».

Τέλος, πέρα από τα έργα αρμοδιότητας του Δήμου, τα οποία χρηματοδοτεί, η Περιφέρεια σήμερα υλοποιεί μελέτη μισού εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να δημοπρατήσει το κρίσιμης σημασίας αναπτυξιακό έργο της κατασκευής νέας χάραξης βελτίωσης της επαρχιακής οδού από Μέγαρα μέχρι Αλεποχώρι (ορεινό τμήμα), προϋπολογισμού 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αναγκαιότητα των έργων είναι αναμφισβήτητη και σε καμία περίπτωση, δεν συνδέεται με κανενός είδους εξυπηρέτηση όπως επιχειρούν να παρουσιάσουν επίδοξοι καλοθελητές, τη στιγμή μάλιστα που η Περιφέρεια Αττικής έχει ανοιχτά 360 εργοτάξια σε όλη την Αττική και δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν ιδιοκτησίες δημοσίων προσώπων που τυχαίνει να εξυπηρετούνται από τα αντίστοιχα έργα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet