Για λαϊκές αγορές με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα δεσμεύθηκε ο περιφερειάρχης
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Για λαϊκές αγορές με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα δεσμεύθηκε ο περιφερειάρχης

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και ο Αγροτικός Σύλλογος Μαραθώνα για τα 90 χρόνια από την ίδρυση των λαϊκών αγορών στη χώρα μας, παρέστη ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ως κεντρικός ομιλητής.

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό ρόλο που κλήθηκε να αναλάβει ο θεσμός των λαϊκών αγορών και κάθε παραγωγός ξεχωριστά, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές για όλους τους καταναλωτές, ειδικά στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας, ενώ εξήρε την ανιδιοτελή προσφορά τους όποτε χρειάζεται, τόσο διαχρονικά όσο και υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ευχαρίστησε, μάλιστα τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Π. Μόσχο, που έκανε «ό,τι μπορούσε για την τήρηση των κανόνων ώστε να μην κλείσουν οι λαϊκές» και ανέφερε ότι ο ίδιος ήταν και παραμένει απέναντι σε αυτή την προσέγγιση. «Πετύχαμε να βάλουμε τους κανόνες που ήταν απαραίτητοι για να μας ακούσει η Κυβέρνηση και να παραμείνουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Αττικής να αναγνωρίσει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο του θεσμού των λαϊκών αγορών. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε, σημείωσε, ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σύσταση ειδικής θεματικής Αντιπεριφέρειας.

«Στόχος μας είναι η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών αγορών κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα», συμπλήρωσε ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι είναι πρόθεσή του να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο θεσμός.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23/7, ήταν επίσης και ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Βορίδης. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Μαραθώνα, Σ. Τσίρκας, οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών, Ν. Πέππας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Β. Κόκκαλης, Λαϊκών Αγορών, Στ. Μελάς και Αν. Αττικής, Θ. Αυγερινός, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Αγγελόπουλος και Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας, Χ. Πασβαντίδης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαραθώνα, Α. Βάρσος.

Κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παντελή Μόσχο τιμητικές πλακέτες στον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, τους αντιπεριφερειάρχες και σε εκπροσώπους συλλόγων παραγωγών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet