Άκρως αποτελεσματικό το 1544 για το οδικό δίκτυο της Αττικής
Κοινωνία

Άκρως αποτελεσματικό το 1544 για το οδικό δίκτυο της Αττικής

Ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής, στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2022, μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας των χρηστών του οδικού δικτύου με την Περιφέρεια, τόσο για θέματα που αφορούν στη συντήρηση των κεντρικών οδικών αρτηριών και της σηματοδότησης, όσο και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που τυχόν προκαλούνται στο οδικό δίκτυο. Να τονιστεί ότι ο αριθμός 1544 έχει λάβει το Βραβείο Καινοτομίας για τις τεχνολογικές ιδιότητες που τον χαρακτηρίζουν.

Κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί άμεσα, τόσο με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας όσο και με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, για να αναφέρει κακοτεχνίες ή παραλείψεις στους κεντρικότερους οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, με τη συντήρηση των οποίων είναι επιφορτισμένη η Περιφέρεια.

Να σημειωθεί ότι το 1544 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και το εξειδικευμένο προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου έχει ολοκληρωμένη κατάρτιση στα ζητήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας. Μέχρι και σήμερα, 3.850 είναι τα καταγεγραμμένα αιτήματα των πολιτών.

Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος βασίζεται στην αμεσότητα και στην ετοιμότητα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν σε μόνιμη επιφυλακή τέσσερα οχήματα άμεσης επέμβασης κλειστού τύπου (βαν), επανδρωμένα με έμπειρο τεχνικό προσωπικό και με πλήρη εξοπλισμό, τα οποία παρεμβαίνουν, προκειμένου να επισκευαστεί ή να λυθεί το κάθε πρόβλημα που προκύπτει, υπερκεράζοντας τα όποια γραφειοκρατικά κωλύματα. Τα τέσσερα αυτά οχήματα, ανεξάρτητα από το εάν υπάρξει αναφορά για προβλήματα, εκτελούν αυτοψίες σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου των κεντρικών οδικών αρτηριών αρμοδιότητας της Περιφέρειας και διαθέτουν συστήματα καταγραφής με τεχνητή νοημοσύνη, που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει αυτόματα ζημιές, όπως επικίνδυνες λακκούβες, κατεστραμμένες πινακίδες σήμανσης και καμένες λάμπες φωτεινής σηματοδότησης.

Παράλληλα σε μόνιμη επιφυλακή βρίσκονται δύο οχήματα οδικής ασφάλειας τα οποία είναι επιφορτισμένα με την σήμανση των εκτάκτων συμβάντων στη Λεωφόρο Κηφισού, ενώ τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής παρέχεται από την Περιφέρεια Αττικής πλατφόρμα οδικής βοήθειας για να απομακρύνει άμεσα τα ακινητοποιημένα οχήματα από τον αυτοκινητόδρομο.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη σχετική ενημέρωση που είχε από τα αρμόδια στελέχη του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του και πρόσθεσε: «Αξιοποιήσαμε σύγχρονα μέσα επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα, τόσο στην ενίσχυση της ασφάλειας και όσο και στη βελτίωση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας μας. Το 1544 αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που φέρνει τον πολίτη στο επίκεντρο της προσπάθειας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής. Με την αποτελεσματική ανταπόκριση των συνεργείων άμεσης επέμβασης, τα οποία βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή, είμαστε σε θέση να επιλύουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλήματα που προκύπτουν στους δρόμους της Αττικής, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να μετακινούνται με ασφάλεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet