Άνοιξε ο παράδρομος της Αθηνών – Λαμίας από τον κόμβο Κρυονερίου έως τον κόμβο Αφιδνών Καπανδριτίου
Κοινωνία

Άνοιξε ο παράδρομος της Αθηνών – Λαμίας από τον κόμβο Κρυονερίου έως τον κόμβο Αφιδνών Καπανδριτίου

Μετά από προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, δόθηκε λύση στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει προκληθεί στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από τον κόμβο Κρυονερίου έως τον κόμβο Αφιδνών Καπανδριτίου.

Ο δρόμος που είχε κλείσει λόγω των έργων δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, στην κυκλοφορία. 

Το ζήτημα είχε τεθεί από τον Δήμο Διονύσου και σε σχετική διευρυμένη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί με τον περιφερειάρχη και τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Ν. Πέππα, των δημάρχων Διονύσου, Ι. Καλαφατέλη, Ωρωπού, Γ. Γιασημάκη, και αρμοδίων διευθυντών της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πατούλης, δεσμεύθηκε να εξετάσει λύσεις με στόχο τη διευκόλυνση των οδηγών, των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής.

Ως εκ τούτου ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου άμεσα να προχωρήσει στην προσωρινή παύση των οδικών έργων, προκειμένου να δοθεί ο παράδρομος στην κυκλοφορία και να αποσυμφορηθεί η περιοχή.

Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της προσωρινής παύσης των έργων θα υλοποιηθεί το έργο κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθέτησης ρέματος «Βρυσάκι» για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής του Αγίου Στεφάνου.

Τα οδικά έργα που εκτελούνται στον παράδρομο πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και είναι ύψιστης σημασίας

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτών των σημαντικών έργων για την περιοχή. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Προχωράμε σε παύση ολίγων ημερών των εργασιών προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της κίνησης. Σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και με τους δημάρχους αναζητούμε λύσεις για τη λιγότερη ταλαιπωρία των πολιτών κατά την υλοποίηση των έργων. Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Αναζητούμε λύσεις με στόχο τα σημαντικά αυτά έργα να ολοκληρωθούν γρήγορα και οι πολίτες να υποστούν όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet