Έκκληση ΙΣΑ σε πολίτες της Αττικής: Τηρείται με αυστηρότητα τα μέτρα ατομικής προστασίας
pexels.com
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έκκληση ΙΣΑ σε πολίτες της Αττικής: Τηρείται με αυστηρότητα τα μέτρα ατομικής προστασίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να τηρούν με συνέπεια και αυστηρότητα τα μέτρα ατομικής προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης, εν όψει του ανοίγματος των δραστηριοτήτων. Μάλιστα, το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΙΣΑ.

Τα μέλη του επισήμαναν την κρισιμότητα της κατάστασης και κάλεσαν τόσο τους πολίτες όσο και την πολιτεία να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για μια ασφαλή σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να καταστεί ισχυρό απέναντι στις υγειονομικές απειλές.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Αυτή την ώρα η ατομική ευθύνη του πολίτη έχει καθοριστική σημασία για την προστασία τόσο τη δική του όσο και της κοινωνίας. Είναι στο χέρι όλων μας να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας.

Παράλληλα, στην προσπάθεια να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει μεγάλη σημασία η στρατηγική και μακροπρόθεσμη προοπτική που θα το καταστήσει ισχυρό απέναντι σε κάθε τωρινή ή μελλοντική απειλή. Μόνο έτσι θα αποτραπεί μια νέα αιμορραγία του άξιου ιατρικού επιστημονικού προσωπικού μας προς το εξωτερικό, που θα αποδυναμώσει περαιτέρω υγειονομικά τη χώρα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet