«Έρχονται» 300 εκατ. ευρώ για το μεγάλο έργο επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Αρτέμιδας -Ραφήνας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Έρχονται» 300 εκατ. ευρώ για το μεγάλο έργο επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Αρτέμιδας -Ραφήνας

Την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κονδυλίων ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μεγάλου έργου επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Αρτέμιδας-Ραφήνας ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον υπ. Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκη, με αντικείμενο την πορεία των αποχετευτικών έργων στην Ανατολική Αττική.

«Πρόκειται για το επιστέγασμα μίας διαρκούς και εποικοδομητικής συνεργασίας που είχε η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΥΔΑΠ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» επεσήμανε ο κ. Πατούλης και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που θα συμβάλλει στη γρήγορη ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων στην περιοχή.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο γ. γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κ. Αραβώσης, τα μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, Χ. Σαχίνης και Α. Τόσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, Θ. Αυγερινός, οι δήμαρχοι Κρωπίας, Δ. Κιούσης, Ραφήνας, Ε. Μπουρνούς, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Κ. Αλαγιάννης, Μαραθώνα, Σ. Τσίρκας και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για την πορεία των σχετικών έργων στις περιοχές Μαρκοπούλου, Νέας Μάκρης, Κορωπίου και Αρτέμιδας-Ραφήνας, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας την ευθύνη χρηματοδότησης, παρακολούθησης και διαχείρισης των έργων αυτών, τα παρακολουθεί επισταμένα και ενδελεχώς, με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωση τους.

«Όλα αυτά τα χρόνια η χώρα μας δεν είχε κάνει τα αυτονόητα και αυτό το πληρώνουμε ακριβά με πρόστιμα που αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ το εξάμηνο» σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα, η Αττική μας πρέπει να σταματήσει να είναι ουραγός σε αυτό το ζήτημα. Περνάμε σε μία νέα εποχή όπου τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τα θέματα που σχετίζονται με την προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια, αξιοποιώντας αποτελεσματικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της, καθώς και διαδημοτικές συνεργασίες και συνέργειες, προς την κατεύθυνση αυτή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet