Ανατολική Αττική: Ξεκινά ο πρώτος κύκλος επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανατολική Αττική: Ξεκινά ο πρώτος κύκλος επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ξεκινά σήμερα (9/3), στην Ανατολική Αττική, ο πρώτος κύκλος ψεκασμών από εδάφους για την καταπολέμηση των κουνουπιών, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που εφαρμόζει η Περιφέρεια σε όλη την Αττική, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε αυτόν τον πρώτο κύκλο, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στις Οικολογικά Προστατευόμενες περιοχές (φυσικά συστήματα) της Ανατολικής Αττικής, σε περιοχές-εστίες περιαστικά όλων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, αλλά και σε πλημμυρισμένες εκτάσεις-εστίες, που βρίσκονται στον περιαστικό ιστό Δήμων της Ανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, οι εφαρμογές θα εστιαστούν σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές όπως ο Σχινιάς στον Δήμο Μαραθώνος και ο Ασωπός στο Δήμο Ωρωπού, περιαστικά των Δήμων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Μαραθώνος, Αχαρνών, Διονύσου, Παλλήνης, Παιανίας και Ραφήνας-Πικερμίου, επισημαίνει η διοίκηση, ενώ προσθέτει ότι θα γίνουν ψεκασμοί σε πλημμυρισμένες εκτάσεις περιαστικά των Δήμων Ωρωπού, Σπάτων-Αρτέμιδας, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας και Μαραθώνος.  

Η περιφερειακή αρχή υπενθυμίζει στους πολίτες ότι, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, έχει δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Ψεκασμών, αλλά και η ανάπτυξη ειδικού προγράμματος τριετούς συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με στόχο την καλύτερη χαρτογράφηση των επιμέρους αναγκών, ώστε να αποφασίζεται έγκαιρα εάν απαιτούνται και επιπλέον ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών.  

Με αφορμή την έναρξη των ψεκασμών, ο κ. Πατούλης επισημαίνει:

«Έχοντας ως προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία των πολιτών της Αττικής, ξεκινάμε έγκαιρα τις παρεμβάσεις μας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών, σε όλη την Αττική, με στόχο να εξαλείψουμε τους πληθυσμούς των μολυσματικών κουνουπιών, που αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες.

»Τηρώντας τη δέσμευσή μας ότι θα εφαρμόσουμε έναν αποτελεσματικό σχεδιασμό, ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε καταρτίσει ένα ολιστικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, το οποίο βασίζεται στη μείωση του πληθυσμού τους μέσω του περιορισμού των εστιών αναπαραγωγής τους.

»Σε αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε συνοδοιπόρους τους Δήμους, αλλά και τους ίδιους του πολίτες. Απόλυτη προτεραιότητα μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικά στην παρούσα δύσκολη συγκυρία και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, με στοχευμένες δράσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet