Για αποτελεσματικότερους τρόπους θωράκισης της δημόσιας υγείας συζήτησαν Γ. Πατούλης και Β. Κικίλιας
Κοινωνία

Για αποτελεσματικότερους τρόπους θωράκισης της δημόσιας υγείας συζήτησαν Γ. Πατούλης και Β. Κικίλιας

Ζητήματα που αφορούν στη συνδρομή των ιδιωτών γιατρών να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και στην υλοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης, μέσω της Περιφέρειας Αττικής, δράσεων ενάντια στην πανδημία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα (9/11) ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, με τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για μια σειρά από χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας μέσω των οποίων θωρακίζεται περαιτέρω το σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του Εθνικού  Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με 9,5 εκατ. ευρώ αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την προμήθεια βιοϊατρικού και λοιπού εξοπλισμού και την αναβάθμιση – ανάπτυξη νέων μονάδων εργαστηρίων ΚΕΔΥ, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Κικίλια και για την απόφαση χρηματοδότησης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, προκειμένου να ενισχυθεί το Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται στην Αττική.

Στη συνέχεια έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο συνδρομής των ιδιωτών γιατρών στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως επισημαίνει η διοίκηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κικίλιας ανέφερε τα εξής:

«Οι ιδιώτες γιατροί είναι παρόντες. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που είμαι σήμερα εδώ, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας και περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, σε αυτή τη δυναμική προσπάθεια που θα κάνουμε με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, έτσι ώστε να στηρίξουμε και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους συμπολίτες μας.

»Το υπουργείο Υγείας έχει σχέδιο και πλάνο, σε μία συλλογική, ομαδική προσπάθεια για την αξία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

»Σήμερα, στις 9 το βράδυ, θα κάνουμε τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους όλων των ιατρικών συλλόγων. Χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί η συμπαράστασή τους και η βοήθειά τους είναι πάρα πολύ σημαντική.

»Η χώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, δοκιμάζεται από μία τεράστια κρίση δημόσιας υγείας, μία πανδημία.

»Και σε αυτή την προσπάθεια, θα πορευθούμε και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Σήμερα, σε μία σημαντική συνάντηση που είχα ως περιφερειάρχης Αττικής αλλά και ως πρόεδρος του ΙΣΑ με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, συζητήσαμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε, ως επιστημονικός φορέας, αλλά και ως Αυτοδιοίκηση να συνδράμουμε περαιτέρω στην  εθνική προσπάθεια που σκοπό της έχει την προστασία της υγείας των πολιτών. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα την αποφασιστικότητά μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα της πανδημίας.

»Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει πλάνο, υπάρχει στρατηγική. Θα παρουσιαστεί και σήμερα το βράδυ, στη σύσκεψη όλων των προέδρων των ιατρικών συλλόγων. Η οργάνωση του υπουργείου Υγείας  δείχνει ότι υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο με βάση το οποίο θα μπορέσουμε να μεταβούμε στην επόμενη ημέρα. Χρειάζεται προσπάθεια, προσήλωση και στενή συνεργασία όλων μας. Με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις θα συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες της χώρας μας». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet