Για την πορεία των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου συζήτησαν Γ. Πατούλης και Στ. Πέτσας
Κοινωνία

Για την πορεία των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου συζήτησαν Γ. Πατούλης και Στ. Πέτσας

Την πορεία υλοποίησης του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου παρουσίασε αναλυτικά στον αν. υπουργό Εσωτερικών, Στ. Πέτσα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μαζί με τους διευθυντές των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Στη συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, συμμετείχαν επίσης ο γ. γραμματέας του υπ. Εσωτερικών, Μ. Σταυριανουδάκης, ο διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας, Αλ. Καλογερόπουλος, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μ. Μίσκα.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε το εμβληματικό αυτό έργο ως προτεραιότητα, δίνοντας παράλληλα οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια, με πρωτοβουλία του, ειδικό παρατηρητήριο, μέσω του οποίου, παρακολουθείται καθημερινά και βήμα-βήμα η πορεία υλοποίησης των έργων και επιλύονται άμεσα προβλήματα που πιθανώς προκύπτουν.

Όπως ανέφερε και στον αν. υπουργό, η νέα διοίκηση της Περιφέρειας ανέλαβε το έργο με πολλά προβλήματα και ανέφικτα χρονοδιαγράμματα, ωστόσο μετά τη σχετική επιτάχυνση των ρυθμών, το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων της Α’ Φάσης από 57 ανέβηκε στο 85%.

«Η Α’ Φάση του έργου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2021» ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά με τη Β’ Φάση του έργου ενημέρωσε τον κ. Πέτσα πως εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον οικονομικό-νομικό σύμβουλο, ο οποίος επελέγη με σκοπό τη διερεύνηση των λύσεων που προκρίνονται για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του έργου, όπως αναφέρει η διοίκηση.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων θα αναλάβει να υποστηρίξει νομικό/οικονομικά και τεχνικά το εγχείρημα για την εξεύρεση πόρων από διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης (ΕΤΕΠ, ΕΣΠΑ, Ίδιοι Πόροι, Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και να παρέχει υποστήριξη στη διαδικασία δημοπράτησης καθώς και στο σχέδιο για την αξιοποίηση και την λειτουργική βιωσιμότητα του πάρκου μετά την κατασκευαστική ολοκλήρωσή του, προσθέτει η περιφερειακή αρχή.

Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας τόνισε πως και για την κυβέρνηση αυτό το έργο πνοής είναι προτεραιότητα και επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί η εποικοδομητική και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια με σκοπό να προχωρούν τα σχετικά έργα, με ταχύτητα και αρτιότητα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet