Γ. Πατούλης: Δημιουργούμε Ενιαίο Οργανισμό Τουρισμού που θα προγραμματίζει και θα συντονίζει όλες τις σχετικές δράσεις
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Δημιουργούμε Ενιαίο Οργανισμό Τουρισμού που θα προγραμματίζει και θα συντονίζει όλες τις σχετικές δράσεις

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειας Αττικής στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή αναγέννηση της οικονομίας ανέδειξε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, από το βήμα του συνεδρίου «Next is Now. Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές» το οποίο διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα.

Ο κ. Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί μια εθνική υπόθεση με τεράστιες προοπτικές και δυνατότητες, ενώ πρόσθεσε πως «έχει πολλαπλασιαστική ισχύ για την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση εισοδημάτων. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας να υλοποιήσει συγκεκριμένες δράσεις και να συστήσει Ενιαίο Οργανισμό Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο ιατρικός, ιαματικός και συνεδριακός τουρισμός, ενώ υπογράμμισε ότι ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι και το ζήτημα των υποδομών που απαιτούνται προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες.

Το συνέδριο είναι υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Τις εργασίες άνοιξαν με χαιρετισμό τους εκτός από τον περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, και η ευρωβουλευτής και πρ. υπουργός Τουρισμού, Ε. Κουντουρά. Τον κεντρικό συντονισμό του συνεδρίου είχε ο πρόεδρος ΕΙΗΕΑ – εκδότης Real News, Ν. Χατζηνικολάου, ενώ στις εργασίες συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μ. Κόνσολας, ο πρόεδρος ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, η πρόεδρος του ΕΟΤ, Α. Γκερέκου, ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού, κ. Πάντος, οι αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας και Α. Αυγερινός κ.ά. Φορέας υλοποίησης είναι η σελίδα enikonomia.gr.

Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αναπτυξιακή αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, με αιχμή του δόρατος το τρίπτυχο Αθλητισμός – Πολιτισμός – Τουρισμός.

«Έχουμε καταρτίσει ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής και τη μοναδική πολιτιστική και αθλητική της κληρονομιά. Πιστεύουμε ότι η τεράστια ιστορία της, ο πολιτισμός, η παράδοση, οι φυσικές ομορφιές, οι δημιουργικοί άνθρωποι και οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, μπορούν να καταστήσουν την Αττική ελκυστικό τουριστικό προορισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο», σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε ότι η περιφέρεια υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική με τους παρακάτω στόχους:

  • Προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων, 12 μήνες τον χρόνο.
  • Ανάδειξη και προβολή όλων των σημείων ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους.
  • Οργανωμένη γεωγραφική διάχυση των επισκεπτών της Αττικής, σε όλες τις περιοχές ενδιαφέροντος.
  • Παροχή κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
  • Ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού (υγείας, ευεξίας, θρησκευτικός, αθλητικός, συνεδριακός, πολιτιστικός, κ.α.).
  • Υποστήριξη και ανάπτυξη δράσεων τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και οργανωμένες εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την προώθηση της τουριστικής συνείδησης και επαγγελματισμού.

Δημιουργία Ενιαίου Οργανισμού Τουρισμού για τη διαμόρφωση τουριστικής ταυτότητας στην Αττική

Ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής στον τομέα του Τουρισμού σχεδιάζει μια νέα ενιαία τουριστική ταυτότητα στην Αττικής. Η ταυτότητα αυτή στη συνέχεια θα προβληθεί με σχέδιο και ενιαίο συντονισμό δράσεων, σε όλες τις αγορές του εξωτερικού.

«Προτείνουμε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Οργανισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, που θα προγραμματίζει και θα συντονίζει όλες τις δράσεις. Σε αυτόν τον φορέα θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι αλλά και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων. Προχωράμε σε συνεργασία και διαβούλευση με τους 66 Δήμους της Αττικής σε μια Χωροταξική Κατανομή του Τουριστικού Σχεδιασμού, με στόχο να ενθαρρυνθούν πολλαπλές επισκέψεις με διαφορετική κάθε φορά στόχευση. Στο πλαίσιο της στρατηγικής για μια περιφέρεια ανθρωπιάς και ίσων ευκαιριών, δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν τους επισκέπτες της Αττικής στις μετακινήσεις τους, με προτεραιότητα στα άτομα με κινητικές δυσκολίες» τόνισε.

Καθιέρωση ενός μόνιμου δίαυλου επικοινωνίας με τους θεσμικούς εκπροσώπους του Τουρισμού

Ο περιφερειάρχης αφού επισήμανε ότι είναι στον σχεδιασμό του η ανάδειξη περιοχών της Αττικής που παραμένουν μέχρι σήμερα τουριστικά αναξιοποίητες, τόνισε ότι καθιερώνει ένα μόνιμο και διαρκή δίαυλο επικοινωνίας με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ξενοδόχων, των επαγγελματιών, των τοπικών επιχειρήσεων και των tour operators, προκειμένου να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις που ενισχύουν την ελκυστικότητα της Αττικής.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού υψηλής οικονομικής απόδοσης, όπως ο τουρισμός υγείας κι ευεξίας, ο καταδυτικός τουρισμός, ο τουρισμός γαστρονομίας, που προσελκύουν επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων κι αξιοποιούν τις υποδομές και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η Αττική, αλλά και τα τοπικά μας προϊόντα. Σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Αττικής αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στα όριά μας, προγραμματίζουμε να προωθήσουμε συστηματικά την ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού.

»Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε διεθνείς εκθέσεις. Έχουμε αντιληφθεί την τεράστια δυναμική του διαδικτύου και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουμε τη δημιουργία διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού, μέσω του οποίου θα προβάλλουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής, τα διεθνή αθλητικά και πολιτιστικά events, θα φιλοξενούμε προσωπικότητες κύρους και θα αναδεικνύουμε ειδήσεις που θα αναδεικνύουν το ισχυρό brand name της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet