Γ. Πατούλης: Είμαστε σε επαγρύπνηση για την ορθή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Είμαστε σε επαγρύπνηση για την ορθή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό

Η τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, η υλοποίηση προληπτικών δράσεων ενόψει της θερινής περιόδου, καθώς και η διαχείριση των απορριμμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε την Τρίτη 9/6 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής, Γ. Μαρκόπουλος, με τους δημάρχους της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Πατούλης σημείωσε:

«Περιφέρεια και Δήμοι είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προστατέψουμε τους πολίτες από μια νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

»Μένουμε ασφαλείς ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

»Κανένας δεν δικαιούται να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών και να δημιουργήσει προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ενωμένοι συνεργαζόμαστε με στόχο να πάει η Αττική μπροστά».

Το σύνολο των δημάρχων που συμμετείχαν στη συζήτηση εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους ως προς τη χαλάρωση των μέτρων και την αύξηση των κρουσμάτων.

Πυροπροστασία

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την κινητοποίηση που απαιτείται από τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Πατούλης αφού αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να ενισχύσει τον στόλο της Πυροσβεστικής με 35 σύγχρονα οχήματα, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να προβούν όλοι οι Δήμοι και οι σύνδεσμοι στις προβλεπόμενες αποψιλώσεις και να υλοποιήσουν όλες τις δράσεις που απαιτούνται για να ενισχυθεί η πρόληψη κατά τη θερινή περίοδο.

Ανακύκλωση

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά τη συζήτηση και στα ζητήματα της ανακύκλωσης, καθώς και στην τηλεημερίδα που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πατούλης επανέλαβε ότι η Περιφέρεια προχωρά με σχέδιο και με συγκεκριμένα βήματα, ενώ είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης για τα 1000 πράσινα σημεία και τις γωνιές ανακύκλωσης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία αναδρομική χρέωση των Δήμων για τα απορρίμματα που έστειλαν στη Φυλή το 2019 και 2020.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το πρόγραμμα για τα βιοαπόβλητα υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και ζήτησε από τους δημάρχους να καταγράψουν το σύνολο των αναγκών τους και σε εσωτερικούς κάδους ανακύκλωσης οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δημοτικά και δημόσια κτήρια, όπως σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κ.ά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αναγκαιότητα εξασφάλισης κλαδοτεμαχιστών με τη χρήση των οποίων θα μειωθεί σημαντικά ο όγκος απορριμμάτων.

Κουνούπια

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, επισημαίνοντας ότι αυτό έχει ενισχυθεί με επιπλέον ψεκασμούς, ενώ αξιοποιούνται σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για τον αποτελεσματικότερο ψεκασμό σε δύσβατα σημεία.

Κατά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του δημάρχους για τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη και τόνισε ότι «η Αττική είναι ενιαία. Ενωμένοι, Δήμοι και Περιφέρεια είμαστε ισχυρότεροι και αποτελεσματικότεροι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες. Συνεργαζόμαστε δημιουργικά με κεντρικό στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων και παρεμβάσεων με αναπτυξιακό πρόσημο».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου παράνομης εναπόθεσης μπαζών σε ρέματα και οικόπεδα, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη λειτουργία των τμημάτων πολεοδομίας.

Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρόεδρου της ΠΕΔ Αττικής, Γ. Μαρκόπουλου και δημάρχων με τον αρμόδιο υφυπουργό Θ. Λιβάνιο.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως ο προσδιορισμός υγειονομικών πρωτοκόλλων λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων, η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης εποχικού προσωπικού, η αδυναμία ανταπόκρισης των Δήμων στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, καθώς και η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ, Γ. Μαρκόπουλο οι δήμαρχοι Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Κ. Αλλαγιάννης, Αγ. Δημητρίου, Μ. Ανδρούτσου, Παπάγου – Χολαργού, Η. Αποστολόπουλος, Πετρούπολης, Στ. Βλάχος, Αιγάλεω, Ι. Γκίκας, Ιλίου, Ν. Ζενέτος, Αγ. Παρασκευής, Β. Ζορμπάς, Νίκαιας – Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, Διονύσου, Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας, Δ. Κάρναβος, Πεντέλης, Δ. Κεχαγιά, Κρωπίας, Δ. Κιούσης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρ. Κωνσταντέλλος, Περάματος, Ι. Λαγουδάκης, Λαυρεωτικής, Δ. Λουκάς, Παιανίας, Ισ. Μαδης, Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου, Αγ. Βαρβάρας, Λ. Μίχος, Ηρακλείου, Ν. Μπάμπαλος, Δάφνης – Υμηττού, Αν. Μπινίσκος, Ραφήνας, Ευ. Μπουρνούς, Χαϊδαρίου, Ευ. Ντηνιακός, Ελευσίνας, Αρ. Οικονόμου, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρ. Στάθης, Μεγάρων, Γρ. Σταμούλης, Ν. Σμύρνης, Στ. Τζουλάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Περιστερίου ο Γ. Τσίνας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Στ. Τσίρμπας, Σαρωνικού, Π. Φιλίππου, Ηλιούπολης, Γ. Χατζηδάκης.

Από τον Δήμο Αθηναίων ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, Ν. Αβραμίδης και από τον Δήμο Γλυφάδας ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ι. Παπάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet