Γ. Πατούλης: Είναι η ώρα να φωνάξουμε «ως εδώ» στις πράξεις βίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Είναι η ώρα να φωνάξουμε «ως εδώ» στις πράξεις βίας

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων βίας στη χώρα μας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν με τη βιαιότητά τους την κοινή γνώμη», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Στο μήνυμά του, ο κ. Πατούλης αναφέρει επίσης:

«Συμπεριφορές που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν περιθωριακές μορφές βίας έχουν αρχίσει δυστυχώς να πυκνώνουν επικίνδυνα. Οι συνέπειες της πολυετούς οικονομικής κρίσης που έπληξε την κανονικότητα της μεγαλύτερης μερίδας του πληθυσμού, αλλά και η πανδημία, πυροδότησαν βίαιες συμπεριφορές, ιδίως στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Είναι χρέος όλων μας, κάθε συνειδητοποιημένου και ευαισθητοποιημένου πολίτη, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σταματήσουμε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο. Είναι η ώρα να φωνάξουμε “ως εδώ” στις πράξεις βίας, να ανιχνεύσουμε τις γενεσιουργές αιτίες του φαινομένου, να δράσουμε αποτρεπτικά και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα θύματα.

Η Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένες δράσεις και σειρά πρωτοβουλιών, συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας σε όλες τις μορφές της. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω του ΠΕΠ, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 9,49 εκατ. ευρώ δέκα ξενώνες και συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας. Οι συγκεκριμένες δομές έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους σε 5.327 περιπτώσεις.

Σε μια ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει ασφαλής, χωρίς να υφίσταται βίαιη μεταχείριση με πρόφαση το φύλο, την καταγωγή, την κοινωνική τάξη και τη σεξουαλική επιλογή του, είναι ένα δικαίωμα ιερό, αυτονόητο και απαράγραπτο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet