Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει προσφορά αίματος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει προσφορά αίματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Αθλητικό Κέντρο ΟΑΚΑ, την ΠΟΣΕΑ, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και με τη στήριξη της ΚΑΕ ΑΕΚ, του Εθνικού Οργανισμού Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, διοργάνωσαν σήμερα (1/12) εθελοντική αιμοδοσία, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τις 10:00 έως τις 14:00, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» στο ΟΑΚΑ και η λήψη αίματος έγινε από την υπηρεσία Αιμοδοσίας του «EΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ» σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γεννηματά,  όπου και θα διατεθούν οι φιάλες αίματος.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής,, Γιώργος Πατούλης, ο διοικητής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Α. Αυγερινός, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μ. Αγγελόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη,  ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κ. Χαλιορής και ο Α’ προπονητής καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ, Η. Παπαθεοδώρου. Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής είχε η ειδική συνεργάτης Άθλησης του περιφερειάρχη Αττικής Χ. Γαλανοπούλου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή την αιμοδοσία ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Η αιμοδοσία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πράξεις εθελοντισμού και προσφοράς προς το συνάνθρωπό μας. Η Περιφέρεια Αττικής όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει προσφορά αίματος από εθελοντικές ομάδες. Ευχαριστώ θέρμα τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εθελοντές που συμβάλλουν προκειμένου να γίνουν πράξη δράσεις, όπως τη σημερινή. Συμμετέχουμε όλοι στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος και βοηθάμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Η αιμοδοσία αποτελεί μία προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ο κ. Αυγερινός ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής για τη συνδρομή του στην προσπάθεια εξασφάλισης αίματος και επισήμανε ότι «η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη ανιδιοτελούς αγάπης προς το συνάνθρωπο. Στην προσπάθεια αυτή συμπορευόμαστε με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η συμβολή του οποίου είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη περίοδο που πράγματι η εθελοντική αιμοδοσία έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα καθώς πολλοί πολίτες, λόγω πανδημίας, φοβούνται να προσέλθουν και να δώσουν αίμα. Είναι ανάγκη να καλύψουμε τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν και για το λόγο αυτό προσκαλούμε όλους τους πολίτες στις εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνονται».

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν στους εθελοντές αιμοδότες, στους αθλητές καθώς και στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ το οποίο πρόσφερε το χώρο για τη διεξαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας, καταλήγει η περιφερειακή αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet